Oren schoonmaken hond: hoe je de levensduur ervan kunt verlengen

De gezondheid en hygiëne van onze Huisdieren is erg belangrijk. Honden hebben regelmatig hun oren nodig om schoon te maken om kloofjes te voorkomen. Een slecht verzorgd gehoorgang is letterlijk het begin van veel complicaties. In dit artikel leggen we uit hoe je het oor van je hond het beste kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Waarom is het belangrijk om de oren van je hond te schoonmaken?

Honden zijn een populair huisdier met veel voordelen. Weersta de aandrang om schattige maar vervelende dingen te doen, zoals oren schoonmaken. Ongemakkelijke oren kunnen een goede indicator zijn dat er een probleem is dat u moet aanpakken. Schoonmaken is een must wanneer een hond een systeem heeft dat struikelt over zijn poten. Die smerige haren veroorzaken problemen zoals infecties, geurtjes, jeuk en veel meer.

Oorontstekingen kunnen een aantal problemen veroorzaken die het leven van je hond beïnvloeden. Ampullen, roodorontsteking, bacteriële infecties en gist zijn allemaal gevolgen van het niet schoonmaken van oren van een huisdier. Deze infecties kunnen bijdragen aan het verminderen van de levensduur van het dier. Verzorging en preventie van gehoorgang is van essentieel belang om het probleem op te lossen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Hoe Oren schoonmaken hond ?

Een goede hygiëne geeft veel voordelen aan je huisdier. Om een goede verzorging van de oren te krijgen, raden experts aan de procedure van twee stappen te volgen. De twee stappen zijn het schoonmaken en voorzichtig verwerken van de oren. Hieronder volgen de stappen die je moet nemen om de oren van je huisdier schoon te maken.

Stap 1: Schoonmaken

De eerste stap is het schoonmaken van de oren van het dier. Om de oren te schoonmaken heeft u speciale oor-reinigingsmiddelen nodig. Deze reinigingsmiddelen kunnen worden gevonden in de meeste dierenwinkels of op internet. Om het middel te gebruiken, volg je de instructies op de verpakking. U moet ongeveer twee of drie druppels of wat nodig is optillen in de oorschelp, het oor van je huisdier voorzichtig masseren en daarna het oor schoonspoelen met lauwwarm water.

Na het gebruiken van het oorreinigingsmiddel is het raadzaam om een oor-schoonmaakdoek te gebruiken om het overtollige vuil te verwijderen. Veeg de opening van het oor voorzichtig af en droog het volledig af met een schone handdoek. Als u aan deze procedure twijfelt, is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen voor een grondiger reiniging.

Stap 2: Voorzichtig verwerken

De tweede stap is het voorzichtig verwerken van de oren van het dier. Om het oorpijn te voorkomen, houdt u zichzelf op een veilige manier van oorpijn. Zeer gevoelig oorsmeer kan leiden tot lekkage van de oren. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt is het belangrijk dat je het oor van je huisdier voorzichtig verwerkt door het oor naar het plafond van het oor te bewegen.

Conclusie

Honden vereisen regelmatig oorverzorging. Naast het voorkomen van complicaties zoals infecties, geurtjes en jeuk, zal je hond er ook beter uitzien. Door de bovenstaande tips te volgen, kan je de gezondheid en hygiëne van je huisdier op een goede manier verbeteren en de levensduur ervan verlengen.

Plaats een reactie