Openhaard schoonmaken

Het schoonmaken van een openhaard is een taak die veel mensen vaak vergeten. Een goede schoonmaakbeurt kan de levensduur van de openhaard verlengen en helpen om schadelijke stoffen te verminderen. Hieronder volgt een stappenplan voor een grondige schoonmaakbeurt die ervoor kan zorgen dat uw openhaard er weer schoon en brandvrij uitziet.

Stap 1: Voorbereiden

Het eerste wat u moet doen, is het openhaard voorbereiden. Een openhaard begint en eindigt met schoonmaken. Voordat je begint, haal de sintels eruit en inspecteer de open haard visueel. Kijk of er sporen van schade aanwezig zijn. Als er sprake is van schade, klikt u op uw bestelling bij een gecertificeerde serviceprovider om reparaties uit te voeren. Als je klaar bent met inspecteren, zet je stofoverlay, panelleden en andere decoratieve accessoires opzij.

Stap 2: Reinigen van de haard

Neem als volgende stap een steelwol en een stofdoek. Beide items moeten een lage agressiviteit hebben om schade aan het oppervlak te voorkomen. Begin met het poetsen van het inwendige openhaardoppervlak, steunbalken, schermen, deurkaders en andere metalen onderdelen. Gebruik een stofzuiger om stof, vuil en ander vuil uit straat en afvoeropeningen te verwijderen. Herhaal de stofzuigbeurt totdat het oppervlak schoon is.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 3: Reinigen van de schoorsteen

De schoorsteen is de volgende stap. Om de schoorsteen schoon te maken, moet je eerst alle schoorsteenopeningen in uw huis afdichten zodat stof niet naar binnen wordt gezogen. Gebruik dan een stofzuiger om het stof en vuil uit de schoorsteenopeningen te verwijderen. Daarna kunt u een schoorsteen inspectie- en reinigingsapparaat gebruiken om al het vuil bovenin de schoorsteen te verwijderen. U kunt deze optie kiezen als u geen geschikte verlengstukken heeft. Gebruik voor het schoonmaken van het uitlaatpunt ook een stofzuiger met een flexibele slang.

Stap 4: Afmaken van de open haard schoonmaken

Als laatste stap moet u de open haard afmaken. Hiervoor inspecteert u het openhaardoppervlak nogmaals. Herstel ook schade of vervang defecte onderdelen. Gebruik daarnaontstopper om stukken as uit de luchtkanalen te verwijderen. Vervolgens voegt u als laatste stap een laag gemakkelijk verwijderbare schoonmaakoplossing toe voor toekomstige schoonmaakbeurten. Zorg er eindelijk voor dat u stofoverlay, panelen enzovoorts terugplaatst zoals u het heeft verwijderd.

Belangrijke tips bij openhaard schoonmaken

Wat hierboven staat, is het stapsgewijze schoonmaakproces voor uw openhaard. Voor een effectieve schoonmaakbeurt zijn er echter ook een aantal dingen waar u op moet letten:

  • Maak de open haard alleen schoon als deze helemaal afgekoeld is – als het nog warm is, kan uw open haard schade oplopen.
  • Houd de openhaard scherm dicht als u hem schoonmaakt, zodat as en stof niet naar binnen worden geblazen.
  • Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen die zijn goedgekeurd voor open haard schoonmaak.
  • Onderzoek rondom het openhaardoppervlak voor het verwijderen van voorwerpen die schade kunnen veroorzaken.
  • Gebruik tevens geen schoonmaakmiddelen voor open haard schoonmaak die giftig kunnen zijn.

Door het stapsgewijze schoonmaakproces voor uw openhaard, in combinatie met de hierboven genoemde tips, kunt u de meest effectieve schoonmaakbeurt uitvoeren en de levensduur van uw openhaard verlengen.

Plaats een reactie