Oordopjes Schoonmaken

Oordopjes schoonhouden is een belangrijk onderdeel van het maximaliseren van de levensduur. Uw oordopjes worden meestal echt vuil zonder dat u het merkt, wat kan leiden tot gehoorschade of andere problemen. Gelukkig is het heel eenvoudig om oordopjes schoon te maken. Hier is hoe je het beste je oordopjes schoonmaakt.

Verwijder voorzichtig vuil en wax

Het belangrijkste bij het schoonmaken van oordopjes is om voorzichtig te zijn. Gebruik een schone, zachte tandenborstel of wattenstaafje om voorzichtig vuil en was af te vegen. Spuit geen water of schoonmaakmiddelen rechtstreeks op het oor. Als je een luchtcompressor hebt, kun je de oordopjes een paar seconden van licht gecomprimeerde lucht blazen om het vuil en was te verwijderen.

Gebruik Geen agressieve chemische middelen

U zult waarschijnlijk temting zien om oordopjes met schoonmaakmiddelen te schoon te maken. Dit kan een stuk schoonmakers als Windex bevatten, of zelfs alcohol. Zelfs als het lijkt alsof het het vuil eraf veegt, is dit vaak slechts een tijdelijk effect. Vet en was absorbeert schoonmaakmiddelen, waardoor ze meestal nog vuiler worden. Dit is waarom we geen schoonmaakmiddelen aanbevelen.

Gebruik warm water en milde zeep

Een milde zeep en warm water kunnen het slimste zijn om vuil te verwijderen dat diep in het oor of de oordopjes zit. Maak een dun sopje met warm water en voeg een druppel milde zeep toe. Dep hiermee voorzichtig je oortelefoons in. Maak daarna het overtollig vuil weg met een droge, zachte doek. Zorg ervoor dat je al het sop eraf veegt voordat je de oortelefoon weer inplugt.

Gebruik geen oordopjes als het nog niet droog is

U mag oordopjes niet gebruiken voordat ze droog zijn. Als er nog water of zeep in zit, kan dit ervoor zorgen dat er vocht in het ontwerp trekt, wat schade aan de oordopjes kan veroorzaken. Als je je oordopjes hebt gereinigd, laat ze dan gedurende 5-10 minuten drogen voordat je ze terug inplugt. Als je je oordopjes regelmatig schoonmaakt, kun je de levensduur van je oordopjes verlengen!

Plaats een reactie