Oorbel reinigen

Heb je last van vieze oorbellen die hun glans verloren hebben? Geen zorgen, in dit artikel gaan we je alles vertellen over hoe je je oorbellen weer kunt laten stralen door ze op de juiste manier te reinigen. Het reinigen van je oorbellen is belangrijk om ze mooi en hygiënisch te houden, en om irritaties aan je oren te voorkomen. Lees verder voor handige tips en tricks!

Waarom is het belangrijk om je oorbellen regelmatig te reinigen?

Oorbellen zijn sieraden die vaak in direct contact komen met je huid, zweet en vuil. Hierdoor kunnen ze na verloop van tijd vies en dof worden. Daarnaast kunnen oorbellen ook bacteriën en andere micro-organismen bevatten die irritaties aan je oren kunnen veroorzaken. Door je oorbellen regelmatig te reinigen, houd je ze niet alleen mooi en glanzend, maar zorg je er ook voor dat ze hygiënisch zijn en geen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Hoe reinig je je oorbellen?

Er zijn verschillende manieren om je oorbellen te reinigen, afhankelijk van het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Hieronder vind je een aantal handige tips:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

1. Zilveren oorbellen

 • Maak een sopje van lauwwarm water en een mild afwasmiddel.
 • Laat je zilveren oorbellen een paar minuten weken in het sopje.
 • Gebruik een zachte tandenborstel om eventueel vuil voorzichtig weg te poetsen.
 • Spoel de oorbellen af onder lauwwarm water en droog ze goed af met een zachte doek.

2. Gouden oorbellen

 • Maak een mengsel van lauwwarm water en een paar druppels mild afwasmiddel.
 • Laat je gouden oorbellen een paar minuten weken in het mengsel.
 • Gebruik een zachte doek of een zachte tandenborstel om de oorbellen voorzichtig schoon te maken.
 • Spoel de oorbellen af onder lauwwarm water en droog ze goed af.

3. Oorbellen met edelstenen

 • Gebruik een zachte doek om de edelstenen voorzichtig schoon te maken.
 • Vermijd het gebruik van water en chemicaliën, omdat dit de edelstenen kan beschadigen.
 • Als de edelstenen erg vies zijn, kun je een speciale sieradenreiniger gebruiken die geschikt is voor edelstenen.

Extra tips voor het reinigen van je oorbellen

Naast bovenstaande tips zijn er nog een aantal extra dingen waar je rekening mee kunt houden bij het reinigen van je oorbellen:

 • Reinig je oorbellen regelmatig, bij voorkeur eens per maand.
 • Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, zoals chloor en ammonia, omdat deze je oorbellen kunnen beschadigen.
 • Bewaar je oorbellen op een droge en donkere plek om oxidatie en verkleuring te voorkomen.
 • Controleer regelmatig of de sluitingen van je oorbellen nog goed werken en vervang ze indien nodig.

Door je oorbellen regelmatig en op de juiste manier te reinigen, kun je ervoor zorgen dat ze mooi en hygiënisch blijven, en dat je er nog jarenlang plezier van kunt hebben. Dus pak die sop en doek erbij en laat je oorbellen weer stralen!

Plaats een reactie