Ontstoken oog konijn schoonmaken

Een ontstoken oog bij konijnen is een veel voorkomend probleem. Als je konijn een ontsteking krijgt zal het zijn oog erg rood worden. Er kan een witgele laag op het handvat verschijnen en het kan ook pijn doen. Als je konijn nodig schoon te maken heb je speciale producten en technieken, omdat het oog van het konijn erg gevoelig is voor water en producten die er te hard aan werken.

Waarom is schoonmaken nodig?

Het schoonmaken van een ontstoken oogvlak vermindert de kans op infecties en helpt het konijn om pijn te verlichten. Het is belangrijk om het goed schoon te maken en te verzorgen, zodat het ontstoken oog niet nog meer infectiekans krijgt en de levensduur van het oogvlak verhoogt. Uitdrogen is ook belangrijk. Als het oogvlak te lang nat blijft kan dit een grote hoeveelheid bacteriën en micro-organismen aantrekken.

Hoe maak ik het oogvlak schoon?

Als eerste kun je een speciale konijnenshampoo gebruiken om het oogvlak schoon te maken. Gebruik een kleine hoeveelheid shampoo en spoel het goed af met warm water. Veeg de overtollige shampoo weg met een schone, zachte doek. Als het oogvlak zich nog steeds ontstoken is, kun je het schoonmaken met een zoutoplossing. Voeg een half theelepelt zout toe aan een kopje warm water en gebruik dit om het oogvlak te wassen. Als het oogvlak erg ontstoken is, kun je het spoelen met een oogdruppeloplossing die kan worden gekocht bij de dierenarts. Voeg deze druppels toe aan het oogvlak en laat het een paar minuten intrekken. Spoel daarna het oogvlak af met warm water.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Hoe kun je een ontsteking voorkomen?

Een goede manier om een ontsteking te voorkomen, is door het oogvlak ook regelmatig te verzorgen. Gebruik een vochtinbrengende lotion of oogdruppels om het oogvlak vochtig te houden. Zorg ook dat je konijn geen stof, vuil of andere irriterende stoffen binnen krijgt. Het is ook belangrijk om het oogvlak schoon te houden zodat bacteriën en infecties niet de kans krijgen om zich te vestigen en de ontsteking verergeren.

Conclusie

Het schoonmaken van een ontstoken oog bij een konijn is belangrijk om infecties te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen. Het is belangrijk dat je snowtools altijd schoon en droog houdt om te voorkomen dat er meer irriterende stoffen in het oog komen. Een goede verzorging van het oogvlak helpt ook de kansen op het voorkomen van infecties en ontstekingen te verminderen. Als het oogvlak eenmaal ontstoken raakt, kun je speciale oogdruppeloplossingen of een zoutoplossing gebruiken om het schoon te maken en de pijn en het ongemak te verminderen.

Plaats een reactie