Ongeglazuurde tegels schoonmaken

Ongeglazuurde tegels zijn perfect om je huis te versieren, maar ze vragen wel om regelmatig onderhoud. Wanneer je ongeglazuurde tegels schoonmaakt, kun je ervoor zorgen dat ze er langer mooi uitzien en langer meegaan. In dit artikel leggen we uit wat het beste is om te doen bij het schoonmaken van ongeglazuurde tegels.

Algerijnse lelie of hardnekkig vuil verwijderen

In sommige gevallen kan algerijnse lelie of ander hardnekkig vuil zich hechten aan de tegels. In dit geval is het het beste om met een kleine borstel of schraper de plekken voorzichtig schoon te maken. Maak hierbij geen gebruik van schuurmiddelen, omdat dit schade aan de tegels kan veroorzaken. Je kunt ook kiezen voor speciale chemicaliën die geschikt zijn voor ongeglazuurde tegels. Voordat je deze gebruikt, is het echter sterk aan te bevelen om het goed te lezen op het etiket, omdat bepaalde middelen krassen en andere schade kunnen aanbrengen aan je tegels.

Regelmatig schoonmaken

Om te voorkomen dat je ongeglazuurde tegels vuil worden, is het belangrijk dat je regelmatig schoonmaakt. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg er wel voor dat je de oppervlakken niet bevochtigt of te veel water gebruikt, omdat dit de tegels kunnen beschadigen. Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk dat je elke afzonderlijke tegel voorzichtig inspecteert om er zeker van te zijn dat er geen losse stukjes zitten, zodat je geen schade aanricht met je schoonmaakmiddel.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Na het schoonmaken kun je de tegels licht afvegen met een schone, droge doek om ze er stralend uit te laten zien.

Sealen voor extra bescherming

Om ervoor te zorgen dat de tegels meer beschermd zijn tegen vuil, kun je er voor kiezen om ze te sealen. Om de tegels te sealen, kunt u een sealer gebruiken die geschikt is voor ongeglazuurde tegels. Zorg ervoor dat je de tegeloppervlakken grondig reinigt voordat je de sealer aanbrengt. Na het aanbrengen van de sealer, zorg je ervoor dat je de tegels 10 minuten laat drogen en breng je dan een tweede laag aan. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van de sealer, omdat er anders kleine krasjes kunnen ontstaan in het oppervlak.

Verschillende schoonmaak methodes

Er zijn ook verschillende andere methodes die ervoor zorgen dat de levensduur van ongeglazuurde tegels verlengt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de tegels regelmatig met een mop en afwasmiddel af te nemen om het vuil te verwijderen. Maar je kunt ook kiezen voor speciale producten die geschikt zijn voor ongeglazuurde tegels, zoals tegelwasmiddelen of tegelzeep. Vermijd echter producten die heftige chemicaliën bevatten, omdat deze krassen en ander schade kunnen aanrichten.

Conclusie

Ongeglazuurde tegels geven je ruimte een mooie uitstraling maar ze zijn ook vatbaar voor vuil en vervuiling. Door regelmatig met behulp van milde schoonmaakmiddelen en een vochtige doek te reinigen, kun je er voor zorgen dat ze er langer mooi uitzien. Je kunt ook kiezen voor een sealerontwerp voor extra bescherming en daarnaast zijn er ook speciale producten die je kunt gebruiken om je tegels onderhouden zoals zeep of tegelwasmiddelen. Met de juiste verzorging, kun je de levensduur van je tegels enorm verlengen.

Plaats een reactie