Onderkant pan schoonmaken

De onderkant van een pan kan al snel vuil en stoffig worden, wat kan leiden tot aanslag en schimmel. Het is dus belangrijk om de onderkant van je pannen regelmatig goed schoon te maken. Het schoonmaken van de onderkant van de pan is een simpele klus die je met een paar eenvoudige stappen kunt uitvoeren. Hieronder wordt beschreven hoe je de onderkant van je pan het best kunt schoonmaken om de levensduur ervan te verlengen.

Stap 1: Verwijder overtollig vuil en voedselresten

Als eerste stap is het belangrijk om alle overtollige voedselresten of ander vuil weg te halen. Om dit te doen kun je de pan in de gootsteen gebruiken. Wrijf het vuil of voedsel met een stevige, schone borstel los. Zorg dat je voorzichtig bent zodat je geen krassen aanbrengt op de onderkant van je pan. Als er hardnekkig vuil of voedselresten aanwezig zijn, dan kun je kiezelzuur gebruiken om deze te verwijderen.

Stap 2: Spoel de pan af

Nadat het vuil en voedselresten weggewerkt zijn, is het tijd om de pan af te spoelen. Zorg dat je hiervoor lauw warm water gebruikt. Giet wat afwasmiddel in een emmer en voeg wat water toe. Maak de emmer helemaal schoon met een schone doek. Spoel de afwasmiddeloplossing langs de onderkant van de pan. Laat de pan een paar minuten in dit mengsel weken, zodat de afwasmiddel de tijd heeft om te werken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: Reinig de pan

Vervolgens is het tijd om de pan schoon te maken. Gebruik schoon water en een schone, vochtige doek. Smeer wat afwasmiddel op de doek en wrijf hiermee de onderkant van de pan. Zorg ervoor dat je genoeg druk uitoefent en anders opnieuw afwasmiddel toevoegt. De onderkant van de pan wordt schoongenoeg als je alle vuil- en voedselresten verwijderd hebt. Spoel de pan af met lauw warm water.

Stap 4: Droogmaken

Als laatste stap moet je ervoor zorgen dat je pan weer goed droog is. Gebruik hiervoor een schone, droge doek. Wrijf de onderkant van de pan goed droog. Al het water is nu verdwenen en de pan is weer helemaal schoon.

Conclusie

Door de pan regelmatig schoon te maken, verleng je de levensduur ervan. Met de bovenstaande tips kun je eenvoudig de onderkant van jouw pannen schoonmaken. Volg de stappen op en je hebt de pan weer net zo schoon als de dag dat je deze kocht.

Plaats een reactie