Onbehandeld hout Schoonmaken

Onbehandeld hout heeft natuurlijk de voorkeur bij degenen die van natuur houden. Toch is onbehandeld hout op een moment schoon te maken om de levensduur ervan te verlengen. Er zijn zowel mechanische als chemische manieren om het schoon te maken. Verder zijn er een aantal preventieve maatregelen die je kunt nemen. Rekening houdend met de eigenschappen van onbehandeld hout, evenals de algemene voorwaarden waarin het hout zal worden blootgesteld, zal het schoonmaken duidelijk zijn. Hier volgen enkele suggesties om je daarbij te helpen.

Mechanische schoonmaakmethode

Gebruik als eerste een stevige borstel. Bij het schoonmaken van onbehandeld hout is het belangrijk dat je een stevige borstel gebruikt. Een te zachte borstel kan fibres van het hout afscheuren die de natuurlijke uitstraling en kleur van het hout veranderen. De beste soorten borstels voor dit doel zijn degenen die een metalen kern hebben waar boogvezels rondheen zijn gewikkeld. De borstel moet licht en met lange halen worden bewogen waarbij oppervlakstenen en stof van beide kanten van het hout worden verwijderd, of veeg licht met de lange haren in de richting waarin de houtnerven loopt. Om dit proces te vergemakkelijken, kunt u eventueel een dampmops gebruiken die een bevochtigde doek over het oppervlak heeft gedruppeld.

Chemische schoonmaakmethode

Het gebruik van een chemische schoonmaakmethode is wat riskanter omdat de chemicaliën het hout kunnen aantasten als ze op de verkeerde manier worden toegepast. Ten eerste, door de borstel of de mops die u kunt gebruiken voor mechanische methoden zal slechts een zeer kleine hoeveelheid van sommige stoffen tegelijkertijd kunnen verwijderen. In dergelijke gevallen zijn chemicaliën nodig, die licht schurend, wateroplosbaar en gemaakt zijn om de minste schade aan het hout te voorkomen. In de meeste gevallen kunnen ze worden gecombineerd met een warm waterophoping. Gebruik een doek of spons om het product aan te brengen en vergeet niet om een test stukje hout te doen voor alle chemicalsppen die je gaat gebruiken. Na het schoonmaken, is het belangrijk dat je je hout goed afspoelt met heet water en een schone doek of spons. Laat je hout daarna drogen voordat je het verder gaat gebruiken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Preventieve maatregelen

Het is altijd een goed idee om preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat je onbehandeld hout in de eerste plaats schoon te moeten maken. Het toepassen van zodanig afwerkingen zoals vernis, verf of lak om het hout te beschermen tegen vocht is meestal een goed idee. Ook is het aan te raden om eventuele deuken, krassen of andere beschadigingen direct te herstellen als je ze opmerkt. Een andere manier om het hout te beschermen is het behandelen met een sealer of primer, die het hout afdicht, zodat afvalstoffen of vloeistoffen niet in het hout kunnen trekken. Bij het gebruik van een sealer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze de natuurlijke kleur of patroon niet verandert. Bij het geven van een afwerking voor onbehandeld hout, is het ook verstandig om iets te gebruiken dat niet al te glanzend is, omdat dit kan worden gedistraheerd van het natuurlijke uiterlijk. Ten slotte, zelfs met vernis of lak, zal het hout van tijd tot tijd opgeruimd moeten worden om er voor te zorgen dat de afwerking intact blijft.

Conclusie

Onbehandeld hout schoonmaken is een delicate zaak, er is een balans tussen schoonmaken en het behoud van de natuurlijke look en kleur. Out gebruik van de mechanische als chemische schoonmaakmethodes en het nemen van preventieve maatregelen, is het mogelijk om het hout schoon te maken, tevens helpt het om de levensduur ervan te verbeteren. Ook is het verstandig om een test stukje hout te doen voor het gebruik van chemicals zooals sealers, primers of afwerking om schade aan het hout te voorkomen.

Plaats een reactie