Oled TV schoonmaken

Als u een Oled-tv heeft gekocht, wilt u er waarschijnlijk zo lang mogelijk van genieten. Jammer genoeg raken de schermen net als andere elektronisch toestellen regelmatig vies. Vooral vegen met het doekje of met de hand kan het scherm beschadigen en zelfs het scherm zelf beschadigt. Fruitvliegjes, stof en vlekken op de televisieschermen zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook de levensduur van het scherm verkorten. Hoe kun je een Oled-tv dan het best schoonmaken en de levensduur ervan verlengen?

Stappen bij het schoonmaken van een Oled-tv

Er is een veelgebruikte en veilige manier om tv-schermen, waaronder ook Oled-tv’s, schoon te maken. Daarvoor volgt u eenvoudig de volgende stappen:

  • Het eerste wat u moet doen, is de tv uitschakelen. Zelfs als er niemand op het scherm kijkt, slaat de tv veel warmte op. Om de te warmte te verminderen, moet u de tv dus eerst uitschakelen.
  • Daarna veegt u het scherm met een zachte doek. De microvezel doek die meestal bij tv’s worden meegeleverd is geschikt, maar een stukje katoen, zoals een oude T-shirt, kan ook. Zorg ervoor dat u het doekje steeds nat en schoon houdt. Om ervoor te zorgen dat er geen krassen ontstaan, gebruik geen papier of een borstel.
  • Gebruik vervolgens een zachte, pluisvrije doek met warm water, met daarbij wat mild afwasmiddel of oppervlaktereiniger en maak het scherm voorzichtig schoon. Zorg er daarbij voor dat u weinig water gebruikt en dat er geen vocht in de televisie dringt.
  • Nadat u het scherm hebt schoongemaakt met het afwasmiddel, moet u het scherm droogdeppen met een andere schone doek. Om krassen te voorkomen is het verstandig om uw tv-scherm in de richting van de pixels te vegen.
  • Wanneer u het scherm heeft gedroogd, is het belangrijk dat er geen stof of vuil meer op het scherm achterblijft. U kunt daarom het scherm stofvrij maken met een statische pluisvrije doek.
  • Als laatste zet u de tv weer aan en kunt u weer genieten van een mooi, schoon Oled-televisiescherm.

Extra tips voor het schoonmaken van een Oled-tv

Het is belangrijk dat u nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals alcohol, thinner of reinigingsmiddelen op basis van chemische stoffen gebruikt op de Oled schermen. Deze schadelijke stoffen kunnen irriverse lijnen in het scherm achterlaten.

Het wordt ook afgeraden om een stofzuiger te gebruiken bij het schoonmaken. De stofzuigers produceren een hoog voltage dat kan optreden bij het aanbrengen van stroom op het scherm, waardoor statische lading en stofdeeltjes op de tv kunnen vallen.

Het is ook belangrijk om te proberen om stofaccumulatie te voorkomen. Als je alleen stof wil verwijderen, gebruik dan een stofzuiger met een zachte borstel. Let ook op schimmel of andere vlekken en als je ze opmerkt, gebruik dan een aangepaste schoonmaakdoek om deze schimmel of vlekken te verwijderen.

Het is tenslotte ook belangrijk om te weten dat Oled-tv’s meer gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf dan andere televisie-schermen. Als gevolg hiervan moet je er extra voor zorgen, zodat er een optimale omgeving voor het scherm wordt gecreëerd. Dit betekent dat u kleine trillingen en trillingen van andere apparaten op het scherm tegen moet gaan.

Tenslotte, als u het schoonmaken van de Oled-tv als lastig ervaart, kunt u uw televisie altijd naar een televisiewinkel of specialist brengen voor schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden.

Conclusie

Het schoonmaken van een Oled-televisiescherm is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Door deze stappen te volgen en extra voorzichtig te zijn met de schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden, kunt u ervoor zorgen dat uw Oled-televisie langer optimaal functioneert en topkwaliteit uitstraalt, zodat iedereen kan genieten van een schoon televisie-scherm.

Plaats een reactie