Oled TV schoonmaken

Als u een Oled-tv heeft gekocht, wilt u er waarschijnlijk zo lang mogelijk van genieten. Jammer genoeg raken de schermen net als andere elektronisch toestellen regelmatig vies. Vooral vegen met het doekje of met de hand kan het scherm beschadigen en zelfs het scherm zelf beschadigt. Fruitvliegjes, stof en vlekken op de televisieschermen zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook de levensduur van het scherm verkorten. Hoe kun je een Oled-tv dan het best schoonmaken en de levensduur ervan verlengen?

Stappen bij het schoonmaken van een Oled-tv

Er is een veelgebruikte en veilige manier om tv-schermen, waaronder ook Oled-tv’s, schoon te maken. Daarvoor volgt u eenvoudig de volgende stappen:

  • Het eerste wat u moet doen, is de tv uitschakelen. Zelfs als er niemand op het scherm kijkt, slaat de tv veel warmte op. Om de te warmte te verminderen, moet u de tv dus eerst uitschakelen.
  • Daarna veegt u het scherm met een zachte doek. De microvezel doek die meestal bij tv’s worden meegeleverd is geschikt, maar een stukje katoen, zoals een oude T-shirt, kan ook. Zorg ervoor dat u het doekje steeds nat en schoon houdt. Om ervoor te zorgen dat er geen krassen ontstaan, gebruik geen papier of een borstel.
  • Gebruik vervolgens een zachte, pluisvrije doek met warm water, met daarbij wat mild afwasmiddel of oppervlaktereiniger en maak het scherm voorzichtig schoon. Zorg er daarbij voor dat u weinig water gebruikt en dat er geen vocht in de televisie dringt.
  • Nadat u het scherm hebt schoongemaakt met het afwasmiddel, moet u het scherm droogdeppen met een andere schone doek. Om krassen te voorkomen is het verstandig om uw tv-scherm in de richting van de pixels te vegen.
  • Wanneer u het scherm heeft gedroogd, is het belangrijk dat er geen stof of vuil meer op het scherm achterblijft. U kunt daarom het scherm stofvrij maken met een statische pluisvrije doek.
  • Als laatste zet u de tv weer aan en kunt u weer genieten van een mooi, schoon Oled-televisiescherm.

Extra tips voor het schoonmaken van een Oled-tv

Het is belangrijk dat u nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals alcohol, thinner of reinigingsmiddelen op basis van chemische stoffen gebruikt op de Oled schermen. Deze schadelijke stoffen kunnen irriverse lijnen in het scherm achterlaten.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Het wordt ook afgeraden om een stofzuiger te gebruiken bij het schoonmaken. De stofzuigers produceren een hoog voltage dat kan optreden bij het aanbrengen van stroom op het scherm, waardoor statische lading en stofdeeltjes op de tv kunnen vallen.

Het is ook belangrijk om te proberen om stofaccumulatie te voorkomen. Als je alleen stof wil verwijderen, gebruik dan een stofzuiger met een zachte borstel. Let ook op schimmel of andere vlekken en als je ze opmerkt, gebruik dan een aangepaste schoonmaakdoek om deze schimmel of vlekken te verwijderen.

Het is tenslotte ook belangrijk om te weten dat Oled-tv’s meer gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf dan andere televisie-schermen. Als gevolg hiervan moet je er extra voor zorgen, zodat er een optimale omgeving voor het scherm wordt gecreëerd. Dit betekent dat u kleine trillingen en trillingen van andere apparaten op het scherm tegen moet gaan.

Tenslotte, als u het schoonmaken van de Oled-tv als lastig ervaart, kunt u uw televisie altijd naar een televisiewinkel of specialist brengen voor schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden.

Conclusie

Het schoonmaken van een Oled-televisiescherm is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Door deze stappen te volgen en extra voorzichtig te zijn met de schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden, kunt u ervoor zorgen dat uw Oled-televisie langer optimaal functioneert en topkwaliteit uitstraalt, zodat iedereen kan genieten van een schoon televisie-scherm.

Plaats een reactie