Nubuck leer schoonmaken

Schoenen, tassen en andere accessoires gemaakt van Nubuck leder behoeven speciale aandacht als je ze schoon en verzorgd wilt houden. De speciale behandelingen die je moet gebruiken bij het schoonmaken van Nubuck leer zijn cruciaal om de levensduur van je items zo lang mogelijk te houden. In dit artikel leggen we je precies uit wat je moet doen om je Nubuck leren items met zorg te behandelen.

Wat is Nubuck?

Nubuck is een soort leer dat wordt gemaakt van ongeparffeineerde koeienhuiden. Er worden verschillende technieken gebruikt om het leer te bewerken, waaronder middels een chemisch bad. Nubuck heeft een warme, zachte voel die veel mensen aantrekkelijk vinden en het verslijt minder snel dan ander leer. Het is daarom een populaire keuze als het gaat om lederen accessoires. Helaas is Nubuck wat moeilijker om schoon te maken, en heeft het wat speciale behandeling nodig.

Stap 1: voorkom schade door vuil

In de meeste gevallen moet je Nubuck items alleen schoonmaken als dat echt nodig is. Nubuck leer is gevoelig voor vocht, en kan worden aangetast door irriterende stoffen. Om te voorkomen dat je Nubuck leer items vies worden, kun je ze het beste regelmatig schoonvegen met een vochtige doek.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 2: verwijder vlekken

Als je Nubuck leren items vies zijn geworden door morsen of vuil, kun je de meeste vlekken verwijderen met een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel, warm water en een zachte borstel of doek. Begin altijd met het verwijderen van vlekken van oppervlakkig vuil en stof. Gebruik dan het schoonmaakmiddelmixje om de hardnekkige vlekken te verwijderen. Gebruik kleine cirkelvormige bewegingen om het schoonmaakmiddelverdun doorsnijden en de vlekken op te lossen.

Stap 3: onderhoud en behoud

Er zijn verschillende manieren om je Nubuck leren items te onderhouden en te laten behouden. Eerst moet je geregeld een conditioner aanbrengen op het leer, om het zacht en flexibel te houden. Je kunt dit makkelijk doen met een zachte doek en een paar druppels conditioner, wat je zowel online als in de winkel kunt kopen. Daarnaast is het verstandig om je items te impregneren tegen water, om verkleuring te voorkomen. Vergeet niet om alle accessoires regelmatig te inspecteren: als je leer beschadigd is, kun je het beste contact opnemen met een schoenmaker.

Stap 4: bewaren van Nubuck leer

Het is belangrijk om je Nubuck items op de juiste manier te bewaren. Zorg er altijd voor dat je het leer niet masseert of kneed om het vochtig te maken. Dat kan ervoor zorgen dat het leer droog en stijf wordt, zodat het minder flexibel is. Gebruik ook nooit olie of andere producten die speciaal zijn bedoeld voor andere soorten leer, omdat dit het Nubuck leer kan vervagen.

Conclusie

Nubuck leer is een populaire keuze voor lederen accessoires, maar het heeft wat extra onderhoud nodig om er goed uit te blijven zien. Met de juiste behandelingen kun je je Nubuck lederen items schoon en verzorgd houden, en de levensduur ervan verlengen. Vergeet nooit om de speciale regels en adviezen te volgen die in dit artikel zijn besproken, zodat je er zeker van bent dat je lederen items mooi en intact blijven.

Plaats een reactie