Nieuwe ramen schoonmaken

Nieuwe ramen zijn prachtig om te zien, maar als je ze niet goed verzorgt, kan de levensduur van de ramen aanzienlijk verkorten. Om ervoor te zorgen dat uw ramen blijven schitteren zoals de dag dat ze werden geïnstalleerd, is het belangrijk dat u ze regelmatig schoonmaakt. In dit artikel geven we u enkele tips voor het schoonmaken van nieuwe ramen, zodat u ervan kunt genieten zolang mogelijk.

Stap 1: Neem de tijd om te luisteren naar de instructies van de fabrikant

De meeste ramen zijn gemaakt van kunststof, PVC of aluminium. Hoewel alle materialen schoon te maken zijn met voldoende tijd en moeite, hebben sommige materialen speciale reinigingsmiddelen of methoden vereist. Voordat u begint, raadpleegt u het schoonmaakadvies van de ramenfabrikant. U kunt advies krijgen over de juiste stoffen, stofzuigers, schoonmaakmiddelen, accessoires en technieken die de beste resultaten opleveren.

Stap 2: Verzamel de juiste schoonmaakmiddelen

Het kan afhankelijk van het type materiaal verschillende schoonmaakmiddelen vereisen om uw nieuwe ramen schoon te houden. Als u K. schoonmaakmiddelen hebt gebruikt voor andere schoonmaakklussen in het verleden, dan is de kans groot dat u dezelfde soorten kunt gebruiken voor uw ramen. Zorg ervoor dat u altijd goede-kwaliteit schoonmaakmiddelen gebruikt, omdat goedkope producten schurende stoffen kunnen bevatten die het materiaal kunnen beschadigen. Lees de verpakking zorgvuldig voordat u iets aanschaft.

Stap 3: Maak de ramen stofvrij

Voordat u met de schoonmaak begint, verwijdert u eerst al het stof dat op de ramen is achtergebleven. Dit kan worden gedaan met een mild stofzuigapparaat of een microvezel doek. Gebruik ook een stoffer of plumeau om stof uit de kieren te verwijderen. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van druk op uw ramen, omdat ze kunnen krassen.

Stap 4: Gebruik een mild reinigingsmiddel

Simpel schoon water zal doen in de meeste gevallen, maar soms is het nodig om een ​​mild reinigingsmiddel te gebruiken. Microvezel doeken zijn ideaal om water en reinigingsmiddel mee aan te brengen. Tracht uw ramen te wassen met cirkelvormige bewegingen in plaats van je ramen te boenen. Wees zacht met uw ramen, met name met de kieren waar het gevaar bestaat dat u de lak beschadigt of de ramen beschadigt.

Stap 5: Maak de ramen af met een droge doek

Gebruik een oude handdoek, een stukje schuimrubber of een andere droge doek om het achtergebleven water van uw ramen weg te vegen. Verwijder alle resterende vlekken of wasbenzine met een zachte doek. Als uw ramen zijn gemaakt van hout is de kans groot dat de lak kan worden beschadigd als u niet oppast. Dit is het moment waarop u kunt controleren of u alle stoffen en vlekken hebt verwijderd.

Stap 6: Laat de ramen weken

Laat de ramen minstens 24 uur luchten, opdat het eventueel achtergebleven reinigingsmiddel volledig kan verdampen. Als er schoonmaakmiddelen achterblijven, kan dat giftig zijn als je ramen afsluit. Als je ramen afsluit, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen stof of insecten op je ramen achterblijven.

Stap 7: Inspecteer je ramen regelmatig

Zodra je nieuwe ramen zijn schoongemaakt, is het belangrijk dat je ze regelmatig inspecteert voor eventuele tekenen van schade of slijtage. Zelfs als u de ramen zorgvuldig schoonmaakt, zult u in de loop van de tijd mogelijk schade tegenkomen. Als u schade in uw ramen detecteert, neem dan contact op met de fabrikant voor een vervangend stuk. Controleer ook regelmatig op eventuele krassen, verfafval of overgebleven wasbenzine op de ramen. Wanneer dit aanwezig is, reinigt of repareert u deze meteen.

Het schoonmaken van nieuwe ramen is de beste manier om de levensduur ervan te verlengen. Door schoonmaakproducten te selecteren die geschikt zijn voor uw ramen en regelmatig onderhoud te plegen, kunt u ervoor zorgen dat uw ramen blijven stralen en de waarde van uw woning verhogen. Blijf geduldig en kalm, en uw ramen zullen er schitterend uitzien!

Plaats een reactie