Natuurstenen vloer schoonmaken

Natuurstenen vloeren zijn een waardevolle toevoeging aan elke kamer, bieden een subtiele schoonheid en voegen warmte en stijl toe aan een ruimte. Omdat natuurstenen vloeren veel voorkomen in huizen en bedrijven, is het belangrijk om regelmatig te onderhouden. Met de juiste onderhoudsroutine kun je er langer plezier van hebben.

Belangrijkste tips voor het schoonmaken van natuurlijke stenen

Als je regelmatig onderhoud verricht zal het schoonmaken van de natuurstenen vloer makkelijker en efficiënter zijn. Zorg ervoor dat je het volgende in acht neemt:

  • Stofzuig de vloer regelmatig met een zachte borstelkop, zodat klein vuil en stof verwijderd worden.
  • Gebruik geen grove schuurpapier, objecten of dingen als schuursponsjes. Ze kunnen de vloer beschadigen.
  • Gebruik geen agressieve producten als oplosmiddelen, azijnzuur, ammoniak, terpentine en chloroform. Deze producten kunnen krassen of verkleuringen op de vloer veroorzaken.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen op basis van bleekmiddelen, want dit kan tot verkleuringen leiden.

Reinigingsmiddelen en het schoonmaakproces

Natuurstenen vloeren kunnen eenvoudig en snel worden schoongemaakt met warm water en een mild reinigingsmiddel. Alvorens je een schoonmaakmiddel gebruikt, is het altijd raadzaam eerst een klein gebied van de vloer te testen, om eventuele beschadigingen of verkleuringen te voorkomen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Wanneer je een schoonmaakmiddel in het water voegt, is het belangrijk om een middel te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van natuurstenen. Sommige gespecialiseerde schoonmaakmiddelen bevatten een zuur dat de kleur en de glans herstelt. Zorg er echter voor dat je geen minerale zuren gebruikt zoals hydrochlorisch zuur, omdat dit ernstige schade aan de vloer kan veroorzaken.

Gebruik nooit teveel water tijdens het schoonmaakproces, omdat te veel water kan leiden tot vlekken in de vloer. Gebruik liever een vochtige doek of spons en dek de vloer gedurende het proces goed af met dikke doeken om eventuele vlekken en waterschade te voorkomen.

Om losse resten van het oppervlak te verwijderen, kun je een zachte borstel of een steelwol gebruiken die goed vochtig is gemaakt. Vergeet niet om het oppervlak na het borstelen nog een keer schoon te maken met warm water en een mild reinigingsmiddel om eventuele resten te verwijderen.

Onze Tips

Houd de natuurstenen vloer schoon en je zal er langer van kunnen genieten. Het is het beste om een specialist in te schakelen voor het reinigen en polijsten van de vloer, maar als je het zelf wilt doen raadpleeg dan het speciale onderhoudsshakel dat door de fabrikant bij de aanschaf van de vloer is meegeleverd. Dit bevat informatie over het soort dat je hebt en de schoonmaakmethoden die je het beste kunt gebruiken.

Om krassen te voorkomen, kun je speciale kunststofsteunen onder meubels plaatsen. Gebruik ook een goede allesreiniger en/of spray oplossing. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen die sterk schurend zijn, zoals antikalk of schuurmiddelen. Gebruik ook een vloerwisser als je vlekken op de vloer wilt verwijderen.

Met de juiste schoonmaakmethoden en producten kun je er zeker van zijn dat je langer en meer plezier zult hebben van je kostbare natuurstenen vloer. Als je de vloer goed onderhoudt, zal die jarenlang meegaan en je een beetje extra warmte, glans en stijl toevoegen aan iedere ruimte.

Plaats een reactie