Natuurstenen tegels schoonmaken

Natuurstenen tegels zijn een prachtige manier om je huis te versieren. Ze zijn duurzaam, mooi, en kunnen je interieur een luxueuze uitstraling geven. Om ervoor te zorgen dat ze mooi en sterker blijven, moet u ze regelmatig schoonmaken. Hieronder staan een paar tips over hoe u uw natruurstenen tegels het beste kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Stofzuiger

Voordat je begint met schoonmaken is het belangrijk om de tegels te stofzuigen. Dit om ervoor te zorgen dat er geen losse stofdeeltjes tussen de tegels blijven zitten. Gebruik een zachte polsborstel om alle zitjes en hoeken eruit te krijgen. Maak hierna de tegels met een warm sopje schoon.

Verbruik het juiste materiaal

Gebruik voor het schoonmaken van de tegels de juiste stofdoeken en schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen bij het schoonmaken van de tegels, schuurmiddelen kunnen namelijk krassen maken. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor natuurstenen tegels, maar een mengsel van warm water en milde afwasmiddel is vaak voldoende. Gebruik voor het schoonmaken van de tegels een zachte microvezeldoek. Pas de stroefheid toe volgens de richtlijnen van de fabrikant. Gebruik nooit bleekmiddel op de tegels, dit kan irreversibele schade veroorzaken.

Gebruik zachte middelen

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of borstels. Het schoonmaken van natuurstenen tegels moet op een milde manier gedaan worden, ze kunnen gemakkelijk beschadigd worden als je te hard schoonmaakt. Gebruik een zachte borstel met een mild schoonmaakmiddel waar geen bleekmiddel in zit. Als je zorgvuldig doet kan je met behulp van een zachte borstel en warm water al een lange weg komen.

Vergeet de voegen niet

Om ervoor te zorgen dat je natuurstenen tegels mooi en glanzend blijven is het onmisbaar dat je ook de voegen schoonmaakt. Gebruik een algenbestrijdingsmiddel voor je voegen om er voor te zorgen dat er geen alg en schimmelvorming plaatsvindt. Gebruik hiervoor een borstel op een stok. Gebruik nooit krasvaste schuurmiddelen om te voorkomen dat je beschadigingen veroorzaakt.

Verzorging

Om de levensduur van je natuurstenen tegels te verlengen is het aan te raden de tegels af te dekken met een speciale impregneerlaag. Hiermee voorkom je dat er vuil in de tegels komt en daarnaast ook dat het makkelijk uitgespoeld kan worden. Verder is het aan te raden om je tegels af en toe te luchten. Dit om te voorkomen dat er vocht in de tegels komt en er algvorming plaatsvindt.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat je natuurstenen tegels er glanzend en mooi blijven is het belangrijk ze regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte stofzuiger en zachte middelen, alsmede een mild schoonmaakmiddel. Vergeet de voegen niet en gebruik geen schuurmiddelen. Tot slot is het aan te raden de tegels af en toe af te dekken met een speciale impregneerlaag. Door deze tips op te volgen kunnen je tegels jarenlang meegaan en resulteren ze in een luxueuze uitstraling in je interieur.

Plaats een reactie