Natuursteen vloer schoonmaken

Een natuursteen vloer is een van de meest duurzame en mooiste vloeren die je voor je huis kunt krijgen. Het is ook een van de meest gevoelige als het gaat om schoonmaken, dus het is belangrijk dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt als je de natuursteen vloer schoonmaakt. Als je niet weet hoe je zo’n vloer schoonmaakt, heb je misschien het gevoel dat je geen goed idee hebt van de juiste manier. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je je vloer goed en voorzichtig schoonmaakt, zodat de levensduur ervan verlengd wordt. In dit artikel worden verschillende manieren besproken die je kunt gebruiken om je natuursteenvloer schoon te maken.

Gereedschap benodigd bij het schoonmaken van natuursteen

Voordat je je natuursteen vloer gaat schoonmaken, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste, een zachte borstel, zoals een Borstel wc borstel, om kleine kringen en vlekken te verwijderen, of een hardere borstel als je meer tegenwerking verwacht. Daarnaast heb je een goed schoonmaakmiddel nodig, kies een speciaal schoonmaakmiddel voor natuursteen, zoals een neutraal pH-schoonmaakmiddel. Natuursteen kan lang meegaan als je het schoonmaakmiddel dat bij het type natuursteen hoort gebruikt.

U hebt ook een spons en een stofzuiger nodig. Zorg ervoor dat je een algemene stofzuiger met zachte zuigkracht gebruikt, zodat het natuursteen niet beschadigt. Tenslotte heb je een doek nodig om de vloer op te drogen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Hoe Natuursteen vloer schoonmaken?

Voordat je begint met het schoonmaken van de natuursteen vloer, is het belangrijk dat je de ruimte goed ventileert, zodat het schoonmaakmiddel goed droogt. Daarna, neem je een stofzuiger en verwijder je alle losse stof, stof en vuil. Als je klaar bent met stofzuigen, is het tijd om de zachte borstel te nemen, veeg met de borstel alle vlekken en kringen weg en volg de tekening van het natuursteenpatroon met licht druk op je borstel. Controleer altijd of je natuursteen goed bestendig is tegen chemicaliën, het is beter om het schoonmaakmiddel alleen water te gebruiken. Als je een schoonmaakmiddel gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je het in een spray fles doet en het schoonmaakmiddel gelijkmatig over de vloer sprayen. Laat vervolgens het schoonmaakmiddel een minuut of twee intrekken en dep het daarna met een doek. Je moet je doek echter niet nat wegwerpen als je klaar bent met de vloer, zorg ervoor dat je het droog weggooit.

Verzorging voor natuursteenvloeren

Om ervoor te zorgen dat je natuursteen vloer er goed uitziet en langer meegaat, is het belangrijk om te weten hoe je deze goed verzorgd. Als je bij een bedrijf rondkijkt dat verstand heeft van natuursteenvloeren, kunnen ze je tips geven om je vloer schoon te houden. Maar als je je vloer op een doe-het-zelf manier schoonmaakt, let er dan op dat je geen schurende schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen gebruikt die kunnen achterblijven op de vloer en dit kan schade aanrichten.

Gebruik ook alleen lauw water om je vloer schoon te maken en vermijd het gebruik van stomen om de vloer schoon te maken, omdat het natuursteen kan beschadigen. Als er een extra verzorging wordt gegeven, zorg er dan voor dat je alleen een vluchtig schoonmaakmiddel gebruikt dat speciaal is gemaakt voor onderhoud van natuursteen.

Buiten het schoonmaken, laat je schoenen buiten als je de ruimte inloopt, gebruik matten binnen en buiten de ruimte en plaats schapen op meubels om krassen te voorkomen. Je kunt de levensduur van je natuursteenvloer verlengen door een goed onderhoud te geven.

In conclusie

Hoewel natuursteen vloeren mooi, duurzaam en afdichtbaar zijn, moeten deze wel goed onderhouden worden. Het is belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen voor natuursteen gebruikt en je geen schurende of agressieve oplosmiddelen gebruikt. Als je vloer goed is gelegd en goed wordt onderhouden, zal deze langer meegaan en er goed uitzien. Het is altijd goed om ongeveer één keer in de zes maanden een professionele schoonmaker in te schakelen voor een grondige schoonmaak van je natuursteen vloer.

Plaats een reactie