Natuursteen aanrechtblad schoonmaken

Natuursteen aanrechtbladen in keuken en badkamer zijn een prachtige toevoeging aan ieder interieur. Van gewoon kwartsslag tot prachtig marmer, alle zijn even mooi. Helaas zijn ze ook kwetsbaar en vergeelden ze snel door kalk, vlekken of als je er niet voor zorgt dat je er goed mee omgaat. Het is daarom erg belangrijk dat je natte trillingen aanrechtbladen goed schoonmaakt. Het goed schoonmaken van natuursteen aanraken bladen verlengt namelijk duidelijk hun levensduur.

Voorbereiding vóór het schoonmaken

Vóór je begint met het schoonmaken van de natuursteen aanrechtbladen is het belangrijk dat je deze goed voorbereid. Dit doe je door het blad grondig af te stoffen met een zacht doekje. Hierna verwijder je al het kookvet door het aanrechtblad in te deppen met een absorberend papieren doek en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Op deze manier voorkom je vetvlekken en voeg je levensduur toe aan het blad.

Hoe maak je Natuursteen aanrechtblad schoon?

Het schoonmaken van natuursteen aanrechtbladen vereist een goed onderhoud. Gebruik voor het meeste onderhoud een stevige, maar zachte borstel en een goed afwasbare allesreiniger. Breng de allesreiniger aan op het blad, laat even inwerken en borstel het natte oppervlak met behulp van de borstel. Spoel vervolgens het aanrechtblad schoon met koud water. Om te voorkomen dat er al te veel kalk op het blad blijft zitten, kunt u het blad na het schoonmaken ook inwrijven met een handdoek die lichtjes nat gemaakt is met witte azijn of citroensap verdund in water.

Wat te doen bij kalk- of vetvlekken?

Bij kalk- of vetvlekken die moeilijk te verwijderen zijn, kun je een speciale steenreiniger gebruiken. Breng deze aan en laat even inwerken, borstel het blad vervolgens grondig met behulp van een stevige, maar zachte borstel. Spoel het daarna schoon met koud water. Diepe kalk- of vetvlekken kan je best behandelen met een kristalsteenreiniger. Breng deze aan op het aanrechtblad en laat even inwerken. Wrijf schoon met behulp van een stevige borstel. Daarna spoel je het aanrechtblad schoon met koud water. Bij marmer raden we het af om kristalsteenreiniger te gebruiken. Gebruik in dat geval liever een speciale marmerreiniger.

Het onderhouden van Natuursteen aanrechtbladen

Het onderhouden van natuursteen aanrechtbladen is zeer belangrijk om er voor te zorgen dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Dit betekent dat je het blad regelmatig moet poetsen en schoonmaken om vet- en kalkvlekken te verwijderen. Gebruik ook voor de meeste onderhoud nooit schuurmiddelen, vaatwasmiddelen of andere schurende of brandende stoffen. Deze kunnen namelijk schade toebrengen aan het oppervlak van de bladen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het blad goed droogmaakt na het schoonmaken. Natuursteen aanrechtbladen hebben namelijk een kwetsbare, oppervlaktetextuur. Zorg er altijd voor dat het blad dan ook volledig droog is, want water kan de conservering aantasten, wat de levensduur en kwaliteit van het blad verkort.

Plaats een reactie