Nachtbeugel schoonmaken

Een Nachtbeugel is een handig hulpmiddel om je tanden gezond te houden. Of je nu een beugel hebt of niet, het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hoewel er niets dan schoon is als het op reguliere zorg van je mond geldt, zijn bijzondere maatregelen nodig om je Nachtbeugel proper te houden. Door je Nachtbeugel schoon te maken zorg je ervoor dat je nachtelijke retentie wordt verbeterd en je mond gezond blijft. Lees verder om meer te weten te komen over Nachtbeugel schoonmaken.

Stappen voor Nachtbeugel schoonmaken

Het regelmatig schoonmaken van je Nachtbeugel is essentieel voor het behoud van de levensduur en het perfect passen. Onderstaande stappen helpen je bij het alomvattende reinigingsproces voor je Nachtbeugel:

Stap 1: Reiniging met water en zeep

Om je Nachtbeugel schoon te maken, is het eerste wat je moet doen het met water en zeep reinigen. Maak eerst je Nachtbeugel nat met warm water. Gebruik vervolgens wat milde zeep en beweeg de beugel met je vingers of een zachte tandenborstel. Zorg ervoor dat je alle spleetjes, recessen en ribbels reinigt. Veeg vervolgens het overtollige schuim en vuil weg met een schone, droge doek of wattenstaafje.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: Schoonmaken met een tandenborstel

Om je Nachtbeugel grondig schoon te maken, moet je deze ook met een tandenborstel schoonmaken. Gebruik bij voorkeur een zachte tandenborstel, want een harde tandenborstel kan de boog of uurtje beschadigen. Gebruik eerst schoon water, verspreid vervolgens de tandpasta met je tandenborstel en probeer alle compleet schoon te maken. Spoel vervolgens de beugel grondig schoon met schoon water.

Stap 3: Desinfecteren met bleekmiddel

Om ziektekiemen te elimineren, moet je je Nachtbeugel ontsmetten met een mild bleekmiddel. Maak hiervoor een oplossing door one en half theelepel bleekmiddel te mengen met een glas water. Hoewel een luchtje bleek lekker is, is het toch belangrijk dat je geen dosis excessief bleekmiddel gebruikt, omdat dit de levensduur van de beugel kan verkorten. DOom de beugel in de oplossing gedurende 5-10 minuten en spoel dan grondig schoon met schoon water.

Stap 4: Desinfecteren met warm water

Omdat periodieke reiniging en desinfectie van je beugel belangrijk is voor je mondgezondheid, moet je je beugel ook elke dag afspoelen met warm water. Maak de Nachtbeugel eerst nat met warm water en veeg deze daarna droog met een schone, droge doek. Dit zorgt ervoor dat je zorgt voor het kwijt van eventueel vuil en bacteriën.

Stap 5: Spullen opslaan in warm water

Alle componenten van je Nachtbeugel, zoals de ringen, spalken en uurtjes, moeten worden gedesinfecteerd, vooraleer je deze wegbergt. Gebruik hiervoor hetzelfde bleekmiddel/water-mengsel van stap 3. Laat de componenten volgens de aanwijzingen 5-10 minuten weken en spoel ze vervolgens grondig schoon. Nadat je het warm watergespoel hebt, moet je de componenten opbergen in een schone, droge verpakking en ze bewaren op een koele, droge plaats.

Odds en ends voor Nachtbeugel schoonmaken

Naast het regelmatig schoonmaken van je Nachtbeugel, zijn er nog enkele dingen die je moet doen om je Nachtbeugel in topconditie te houden. Voet de volgende tips om je beugel goed te onderhouden:

  • Gebruik geen harde tandenborstel tijdens het schoonmaken.
  • Gebruik geen alcoholstofzuigerdrogen om je beugel te desinfecteren.
  • Gebruik alleen bleekmiddel in de verhouding een deel bleekmiddel vermengd met zes delen water voor het desinfecteren van je beugel.
  • Luister naar je orthodontist en volg zijn aanbevelingen op als het gaat om je beugelverzorging.

Als je regelmatig je Nachtbeugel schoonmaakt, bewaar je deze in optimale kwaliteit. Vergeet niet om dagelijks je tanden te poetsen en flossen na het dragen en voor het slapengaan. Door deze maatregelen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je tanden en mond gezond blijven.

Plaats een reactie