Mtb Schoonmaken

Een mountainbike schoonmaken is een belangrijk onderdeel van de onderhoud van de fiets. Als je een mountainbike goed onderhoud, zal hij langer meegaan en beter functioneren. De key is om een regelmatig onderhoud uitvoeren, omdat het schoonmaken van een mountainbike stof en vuil die je eerder niet opmerkt weghaalt. Schoonmaken is ook erg belangrijk omdat je eenverse installatie niet tegen water wil doen. In dit artikel geven we je tips om je mountainbike schoon te maken en je de levensduur te verlengen.

Mtb Schoonmaken Stappen

Het beginnen van het schoonmaken vereist dat je de bike eerst volledig uit elkaar haalt. Dit betekent dat je alle punten van de bike zal disassemble, waaronder het voorwiel, achterwiel, cassette, stuur, zadel, zadelpen, kabels en veerwegen. Vergeet niet om specifieke onderdelen zoals de stuurpen, ketting en pedalen los te maken. Al deze stappen helpen je ongedierte in de buurt van de bike weg te houden.

Nadat je het volledige take-down hebt voltooid, kun je al het vuil en het vuil met een zachte doek of spons verwijderen. Let erop dat je de spanning van het achterwiel en de voorgespannen voorvorken aanpast om deze eenvoudiger schoon te maken. Als je de vork hebt vaak schoonmaken, kun je dit voorkomen.

De volgende stap is het schoonmaken van de frame. Gebruik hiervoor een schone doek en een mild schoonmaakmiddel. Je kunt ook waterstofperoxide of een ander schoonmaakmiddel gebruiken om de bike schoon te maken. Zorg ervoor dat je geen schurende stoffen of chemische producten gebruikt die de fiets kunnen beschadigen.

Daarna kun je de kettingbrug en ketting reinigen met een vochtige doek. Gebruik een droge doek om de meeste resterende vloeistof te verwijderen. Controleer vervolgens de ketting op slijtage puntjes. Als je het nodig vind om je ketting te vervangen, zorg er dan voor dat je een nieuwe in de juiste afmetingen koopt.

Mtb Schoonmaken Onderdelen

Zodra je alle frames en kettingbrug hebt gereinigd, is het tijd om de kabels en veerwegen schoon te maken. Gebruik daarvoor een fietskwast, oliën en een weinig water om het stof, het vuil en het mos te verwijderen. Let op met welke producten je gebruikt, zodat je geen schade aan de kabels en veerwegen veroorzaakt. Veeg de kabels daarna af met een schone doek om zeker te zijn dat ze schoon zijn.

Nu moeten we de wielen schoonmaken. Begin met het achterwiel. Verwijder het voorwiel en verwijder de cassette door de skewer los te schroeven. Was de cassette met een warm water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik een oude tandenborstel of schone doek om vast te houden. Was vervolgens het voorwiel en reinig daarna ook de lagers.

Wanneer je klaar bent met het schoonmaken, voeg je wat olie toe aan de kabels en veerwegen. Voeg ook een fijne druppels olie toe aan de kettingbrug en ketting. Op deze manier voorkom je dat deze verouderen. Als je klaar bent met alle stappen, kun je de fiets assembleren en klaar zijn om erop te rijden.

Conclusie

Het schoonmaken van je mountainbike is een essentieel onderdeel van je fietsonderhoud. Als je een mountainbike regelmatig schoonmaakt, verleng je de levensduur en verminder je de kans op vroegtijdige vervanging. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je je mountainbike veruit het best schoonmaken. Vergeet niet om de instructies op de verpakking van het schoonmaakmiddel te lezen voordat je dit product gebruikt.

Plaats een reactie