Meubels schoonmaken

Het schoonmaken van meubels is een van de meest eenvoudige manieren om je huis schoon en netjes te houden. Maar het onderhouden van meubels is vaak een vergeten taak. Gelukkig is het schoonmaken van meubels een eenvoudige taak die niet veel tijd of moeite kost. Lees hieronder hoe je je meubels het beste kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Stoffen meubels schoonmaken

Stoffen meubels moeten eerst worden gestofzuigd voor het schoonmaken. Stofzuig omhoog regelmatig om het stof te verwijderen dat in het stofzuiger verzameld wordt. Gebruik een klemmetje op de stofzuigerbuis om deze schoon te maken, zodat geen haren of vezels in de, als gevolg van de stofzuiging, verstopte poriën belanden. Voer grondig een stofzuigbeurt uit, beginnend aan de bovenkant en stofzuig daarna overal. Als je klaar bent met stofzuigen, start je met het schoonmaken van het meubel.

Vacuüm, druk lichtjes op de stof en stofzuig grondig. Maak daarna het oppervlak goed schoon met de juiste detergent voor stoffen meubelen. Doe dit door een doek die is bevochtigd met lauw water en een mild vaatwastablet in schuim te knijpen. Wrijf daarna met een droge, schone doek over het oppervlak. Als er vocht op de stof achterblijft, neem dan wat lauw water met een spray en wrijf met een droge doek over het oppervlak. Herhaal de stappen totdat het oppervlak schoon is.

Houten meubels schoonmaken

Het schoonmaken van meubels van hout is een beetje anders dan bij stoffen meubelen. Vacuüm eerst het meubel om al het stof te verwijderen, Gebruik hiervoor een klein borsteltje. Daarna maken je het meubel proper met een vochtige doek. Maak het oppervlak eerst vochtig met een doek die is bevochtigd met warm water en een schoonmaakoplossing. Gebruik hiervoor een milde schoonmaakmiddel met een neutrale pH-waarde. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde, omdat deze kunnen aantasten.

Gebruik daarna een doek die is bevochtigd met lauw water en een mild vaatwastablet of schoonmaakmiddel met een neutrale pH-waarde om het oppervlak schoon te maken. Vermijd watergebaseerde schoonmaakmiddelen die schuurmiddelen bevatten. Als u uw meubel wil polijsten, gebruik dan een speciaal polijstspray om het meubel op te frissen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Nadat je klaar bent met schoonmaken, gebruik dan een doekspray om turf te voorkomen.

Verleng de Levensduur van meubels

Om te voorkomen dat meubels aangetast worden door vuil en stof, is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Regelmatig stofzuigen voorkomt dat stof zich ophoopt op het oppervlak, wat kan leiden tot schade. Vergeet ook niet dat meubels in het directe zonlicht moeten worden geplaatst of dat er gebruik moet worden gemaakt van gordijnen om de meubels te beschermen tegen UV-straling.

Het gebruik van een kleed of een doek om meubels te beschermen voorkomt ook dat er schade wordt aangericht. Het voorkomt dat er krassen op het oppervlak ontstaan ​​als u meubels verplaatst. Daarnaast is het ook belangrijk om meubels schoon te houden. Onregelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat de meubels slijten en verslechteren. Maak er daarom een gewoonte van om meubels regelmatig schoon te maken en te stofzuigen.

Het onderhouden van meubels is een eenvoudige taak en vereist weinig tijd en/of moeite. Als je je meubels schoonmaakt volgens de bovenstaande tips, dan heb je een goed onderhouden meubels die langer mee gaan. Ben je op zoek naar meer tips voor het schoonmaken van meubels, zoek dan online of vraag advies aan een vriend of familielid.

Plaats een reactie