Messing Schoonmaken

Messing is een material dat veel gebruikt wordt in het interieur, van meubels, kroonluchters en plafondlampen tot deurbeslag, raam- en deursloten. Messing kan een mooie toevoeging zijn aan ieder interieur, maar het vraagt wel de juiste verzorging. Goed onderhoud komt niet alleen de waarde maar ook de staat van uw messing producten ten goede.

Het belangrijkste bij het onderhouden van messing is dat u het periodiek aandacht geeft. Door de invloed van de tijd en de temperatuur kan er op messing een coating neerslaan. Om de coating te verwijderen, kunt u het beste een speciale schoonmaakmiddel voor messing gebruiken. Hiermee donkere, stoffige en oude lagen kunnen worden verwijderd en kan het oppervlakte opnieuw glanzend worden gemaakt.

De juiste verzorging voor messing:

Om ervoor te zorgen dat uw messing objecten blijven stralen, is het belangrijk om de juiste verzorging toe te passen. Hieronder volgen enkele tips, waarmee u het meeste uit uw messing kunt halen:

  • Zorg ervoor dat messingsproducten regelmatig worden schoongemaakt met warm water en een mild sopje. Bij elke schoonmaakbeurt kunt u een speciale schoonmaakmiddel voor messing gebruiken.
  • Gebruik nooit schurende of agressieve middelen en schrob het oppervlakte niet te hard. Door het oppervlakte te hard te schrobben kan er materiaal verloren gaan dat juist nodig is voor de juiste verzorging van het messing.
  • Breng na elke schoonmaakbeurt een laagje olie aan voor een perfecte glans. Hiermee kunt u zelfs kleine krasjes bij het oppervlakte verwijderen.
  • Gebruik nooit schuurmiddelen. Maak in plaats daarvan gebruik van een felt stofdoek. Met deze stofdoeken lopen korstvormende schoonmaakmiddelen van het oppervlakte af, zonder dat het messing beschadigd wordt.
  • Verwijder oude lagen olie die op het oppervlakte terecht zijn gekomen door een reinigingsmiddel op basis van water te gebruiken. Spuit het oppervlakte hiermee in en laat het 10 of 15 minuten staan.
  • Zorg ervoor dat u de juiste olie voor de juiste oppervlakte gebruikt. Hierbij moet u denken aan meubels en plafondlampen voor watervast messing; brons bij fonteinen of buitenlampen; en lak voor toepassingen met een gesloten hars coating.

Messing komt het mooist uit als het goed onderhouden wordt. Door de juiste zorg en verzorging te kiezen, verlengt u de levensduur van messing producten. Met de bovenstaande tips in gedachten kunt u er zeker van zijn dat uw messing in perfecte staat blijft.

Plaats een reactie