Matte Vloertegels schoonmaken

Matte vloertegels zijn een veelgebruikt materiaal voor vloeren, omdat ze een mooie look hebben die gemakkelijk schoon te houden is. Echter, om ervoor te zorgen dat het materiaal langer meegaat en een luxe uitstraling behoudt, is schoonmaken van groot belang. Vloertegels schoonmaken wordt meestal gedaan met een milde schoonmaakoplossing, maar er zijn ook een aantal andere stappen die u kunt nemen om te zorgen dat de vloertegels zonder al te veel moeite optimaal schoon blijven.

Matte vloertegels reinigen

Het eerste dat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw matte vloertegels er goed uit blijven zien, is regelmatig borstelen of stofzuigen. Door dit te doen kunt u verzamelen stof en losse deeltjes die anders vuil in de vloer zouden maken. Als u geen afzuiging bij de vloer heeft, kunt brengt u het stof meestal snel naar boven met een stofzuiger. Dit is vooral belangrijk als de vloer in een kamer zit waar veel verkeer plaatsvindt.

Naast het regelmatig borstelen of stofzuigen, is het ook belangrijk matte vloertegels regelmatig schoon te maken. Hiervoor kunt u een milde allesreiniger gebruiken. Als de vloer erg vuil is, kunt u een schrobber gebruiken om hem schoon te maken. Als de vloer is schoongemaakt, kunt u een licht vettige vloer siliconen spray gebruiken om matte vloertegels te beschermen en te behouden, dit maakt de vloer beter bestand tegen schimmel en vuil.

Matte Vloertegels schoonmaken met een schoonmaakmiddel

U kunt de matte vloertegels schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel. Voor het schoonmaken van matte vloertegels, zou je waarschijnlijk een allesreiniger met een neutrale PH of een speciale vloerreiniger gebruiken. Pas deze oplossing aan op het oppervlak van de tegel en laat het een paar minuten intrekken. Spoel hierna een schone mop over de tegels en maak hierbij gebruik van kringsgewijze bewegingen om het vuil goed te verwijderen.

Mocht de vloer erg vuil zijn, dan kunt u proberen het schoonmaken met een schrobber. Gebruik hiervoor een schrobber met een zachte kop die geen schade aan de vloer kan veroorzaken. De schrobbende beweging moet in een kringmatig patroon worden gedaan, zo kunt u ervoor zorgen dat al het vuil en stof wordt verwijderd. Als de vloer goed schoon is, kunt u een licht vettige siliconen vloerspray aanbrengen op de vloertegels. Deze spray zal de vloer tegels beschermen tegen vlekken en verontreiniging.

Matte vloertegels verzorgen

Het is belangrijk om uw matte vloertegel mat niet te dweilen met een te natte mop, dit kan de vloertegel beschadigen. Voor de beste resultaten gebruikt u een mop die vrij droog is. Laat de mop regelmatig uitwringen, zodat het water niet op de vloer terecht komt en kringen in de tegel achter wil laten. Als de mop te vuil is, vervang deze dan om schade aan de vloertegel te voorkomen.

Als u regelmatig uw matte vloertegels reinigt, dan kunt u langer genieten van dit mooie materiaal. Het is niet veel werk om mat vloertegels te schoonmaken, maar het resultaat laat zich zien! Als u de genoemde stappen volgt, zorgt u ervoor dat Matte vloertegels hun mooie uiterlijk behouden en u er langer van kunt genieten!

Plaats een reactie