Mat witte keuken schoonmaken

Een mat witte keuken biedt een luxe uitstraling en laat het volledige kleurenpalet van de kamer naar voren komen. Maar met name met licht gekleurde mat witte keukens kan het verzorgen en schoonmaken van de keuken soms een uitdaging zijn. Gelukkig is het schoonmaken van een mat witte keuken eigenlijk heel simpel. In dit artikel delen we een aantal makkelijke stappen die je kunt volgen om je mat witte keuken weer als nieuw te krijgen.

Stap 1: Verwijder het vuil

Voordat je begint met het schoonmaken van uw mat witte keuken, moet je allereerst het oppervlak vrijmaken van stof en vuil. Gebruik hiervoor een microvezel doek of stofzuiger, dep daarna alles droog met een schone, droge doek. Deze stap is erg belangrijk, omdat je bij het schoonmaken niet wilt dat er losse aanslag op het oppervlak komt te liggen.

Stap 2: Reinig het oppervlak

Nu je het oppervlak hebt vrijgemaakt van stof, kan je de mat witte keuken schoonmaken met een klein beetje schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat je voorzichtig bent met het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat er residu kan achterblijven dat je later moeilijk kunt verwijderen. Vermijd daarom het gebruik van schurende of sterk alkalische middelen.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Gebruik een schone, droge doek en verdun het schoonmaakmiddel met een klein beetje water. Wis daarna het oppervlak grondig af en dep daarna alles droog. Doe dit bij voorkeur meerdere keren, omdat mat wit erg gevoelig is voor vuil en aanslag.

Stap 3: Ontvetten

Groot voordeel van mat wit is dat het vet en vuil goed afneemt. Maar als je een tijdje niet gereinigd hebt, kan er zich toch vet of aanslag op het oppervlak afzetten. Hiervoor kun je het beste een mild ontvettingsmiddel gebruiken, zoals afwasmiddel of azijn. Vermijd het gebruik van sterke chemische middelen, want die kunnen het oppervlak beschadigen, waardoor het uitdroogt of dof wordt.

Meng de ontvetter met een klein beetje warm water en dep een schone, droge doek in het mengsel en wrijf vervolgens heel grondig over het mat witte oppervlak. Nadat je dit gedaan hebt, dep je de keuken weer droog met een schone, droge doek.

Stap 4: Ontharen

Mat wit is zeer gevoelig voor haren en kwasten. Om haren van het oppervlak te verwijderen, kun je het beste een rubber spons of schuurspons gebruiken. Met de spons wrijf je heel voorzichtig over het matte oppervlak en je zult zien dat de haren vanzelf afkomen.

Stap 5: Glansmiddel gebruiken

Als je mat witte keuken schoon is, is het aan te raden om een glansmiddel te gebruiken. Middels glansmiddel kun je het matte oppervlak beschermen en worden er kleine krasjes opgevuld. Breng het glansmiddel met een schone, droge doek aan op het matte oppervlak en je zult zien dat de kleur weer nieuw glanst.

Stap 6: Ontkalken

Na verloop van tijd kan er kalkaanslag op het mat witte oppervlak komen. Hiervoor kun je een wat sterker schoonmaakmiddel gebruiken, maar let wel op dat je geen schurende of sterk alkalische middelen gebruikt. Vul een spuitfles met een klein beetje warm water en voeg hier een paar druppels van je schoonmaakmiddel aan toe. Spuit het ontvettingsmiddel op het oppervlak en wrijf daarna met een schone, droge doek over het oppervlak. Herhaal dit proces meerdere keren, zodat je zeker weet dat alle kalkaanslag volledig is verwijderd.

Stap 7: Ongediertebestrijding

Als je eenmat witte keuken hebt, is het aan te raden om een ongediertebeheersingsservice te halen. Ongedierte zoals kakkerlakken, kleine mieren en muizen kunnen namelijk aan het oppervlak komen en een mat witte keuken is daar erg gevoelig voor. Laat daarom regelmatig een professionele ongediertebestrijdingsservice komen om je mat witte keuken te inspecteren en des infecteren.

Conclusie

Een mat witte keuken is een mooie, luxe toevoeging aan iedere woning, maar heeft ook zijn eigen verzorgingsvereisten. Door de juiste producten te gebruiken, kun je het oppervlak reinigen en beschermen. Volg daarnaast de bovenstaande stappen om ervoor te zorgen dat je mat witte keuken en geschikt blijft voor lange tijd.

Plaats een reactie