Marmeren vloer schoonmaken

Marmeren vloeren zijn een aanwinst in elke woning. Ze geven een sfeervolle, stijlvolle en karaktervolle uitstraling. Echter, net als bij elke andere vloer is het belangrijk om je marmeren vloer goed te onderhouden, schoon te maken en lange tijd te behouden. Marmer is een stootvast, schimmelbestendig en relatief makkelijk schoon te maken materiaal, maar om je marmeren vloer op orde te houden, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je marmeren vloer gaat schoonmaken.

De basis

De basis van elk reinigingsproces is het verwijderen van de overtollige rommel op je marmeren vloer. Dit kan worden gedaan door het stofzuigen van je vloer. Hoppers, een stofwisser of een stofzuiger met verschillende borstels geven het beste resultaat. Als u veel dierenharen of knopen op je vloer heeft liggen, is het aan te raden om stofzuigen of hoppers te gebruiken in plaats van een stofzuiger. Veeg daarna de vloer zorgvuldig met een zachte doek of dweil. Deze stap helpt om de vloer meer om stof en haren te verwijderen. Als je klaar bent met de basisbereidingen voor het schoonmaken, kun je beginnen met het echte schoonmaakwerk.

De juiste producten

Het is belangrijk om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken voor je marmeren vloer. Er zijn speciale producten gemaakt om marmer schoon te maken, maar je kunt ook standaard schoonmaakproducten zoals allesreiniger gebruiken. Voor het beste resultaat raden we aan om speciale marmeren producten te gebruiken. Gebruik nooit bijtende of zure schoonmaakmiddelen, omdat dit je vloer kan beschadigen. Als je twijfelt, kun je altijd voor advies bij een professionele marmeren vloer schoonmaker om het juiste product voor je te vinden.

Marmeren vloer reinigen

Vervolgens kun je de vloer schoonmaken met behulp van het juiste schoonmaakmiddel, een vochtige doek of een mop. Gebruik geen schuursponsjes of veel water tijdens het reinigen van je marmeren vloer, omdat dit de vloer kan beschadigen. Als er op je vloer wat moeilijker te verwijderen vlekken zitten, dan kun je een zacht schuursponsje of een schuurmiddel met een neutrale pH-waarde gebruiken. Gebruik nooit te harde schuursponsjes om je vloer mee te poetsen. Als je klaar bent, kun je de vloer afvegen met een schone doek om te verzekeren dat alle reinigingsmiddelen of schuurmiddelen goed verwijdert zijn.

Bijhouden

Het onderhouden van je marmeren vloer is de sleutel om de schoonheid ervan te behouden. Daarom is het belangrijk om regelmatig de vloer schoon te maken met de juiste producten. Probeer ook de vloer af te vegen met een droge doek om het stof te verwijderen. Ook is het aan te raden om vlekken en andere moeilijk te verwijderen vlekken meteen te behandelen met de juiste schoonmaakoplossingen. Hierdoor voorkom je dat de vlekken dieper doordringen in de marmeren tegel en dus minder kans om helemaal te verwijderen. Als je je marmeren vloer voorziet van goed onderhoud en regelmatig schoonmaakt, dan kun je vele jaren plezier hebben van je marmeren vloer!

Plaats een reactie