Marmer vloer schoonmaken

Marmer is een van de meest populaire materialen om vloeren mee te bekleden. Het materiaal ziet er mooi uit en voegt waarde toe aan elke ruimte. Als het goed wordt onderhouden, kan marmeren vloer jarenlang meegaan. In dit artikel leren we je hoe je een marmeren vloer het beste schoonmaakt om de levensduur van de vloer te verlengen.

Wat heb je nodig om een marmeren vloer te reinigen?

Om een marmeren vloer schoon te maken, heb je een paar basisproducten nodig. Deze zijn:

  • Neutrale Zeep
  • Gezwollen citroenschil
  • Katoenen doeken of bezem
  • Vochtige doekjes
  • Zachte borstel

Stap 1: Verzamel de benodigdheden

Als eerste kun je de benodigdheden verzamelen die je nodig hebt voor het schoonmaken van je marmeren vloer. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint met schoonmaken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: Verwijder al het vuil en stof

Veeg de vloer met een stofzuiger of stofdoek om alle losse stof en vuil te verwijderen. Dit stap is belangrijk omdat als je al het vuil en stof eerst verwijdert, het verdere schoonmaakproces makkelijker en efficiënter zal gaan.

Stap 3: Maak de vloer schoon met water en neutrale zeep

Als je alle stof en vuil van je vloer hebt verwijderd, kun je beginnen met het schoonmaken van je marmeren vloer met een mengsel van warm water en neutrale zeep. Gebruik de zachte borstel om het mengsel op de vloer aan te brengen en veeg het overtollige mengsel daarna weg met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je geen haren of stukjes stof achterlaat op je vloer.

Stap 4: Geef de vloer een glansstraal

Voor een glanzende vloer is het belangrijk dat je de vloer afspoelt met een glansstraal. Gebruik hier een gezwollen citroenschil, vermengd met warm water voor. Gebruik de citroenschil om een glanzende laag aan te brengen, veeg je vloer daarna af met een schone, vochtige doek.

Stap 5: Laat de vloer drogen

Laat je marmeren vloer drogen voordat je hem opnieuw bezoekt. Gebruik geen troebel water of andere stoffen tijdens het drogen van je vloer, omdat dit de vloer kan schadelijken. Als de vloer droog is, kun je de vloer afnemen met een schone, vochtige doek om het resterende vuil te verwijderen.

Tips voor het schoonmaken van marmeren vloeren

  • Gebruik nooit schurende producten of stoffen op je marmeren vloer, zoals schuurpapier of schrubben.
  • Verwijder direct vlekken van je vloer, zoals vlekken van rode wijn, bloed, olie of andere stoffen.
  • Houd de hoeveelheid water die je gebruikt voor het schoonmaken van je vloer zo laag mogelijk. Dit voorkomt schade door overmatige vochtigheid.
  • Gebruik alleen pH-neutrale producten voor het reinigen van je marmeren vloer, anders kun je de marmeren vloer beschadigen.

Marmeren vloeren zien er prachtig uit, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze ook goed onderhouden moeten worden om ze te verlengen. Door de stappen in dit artikel te volgen, kun je je marmeren vloer eenvoudig schoonmaken en maximum enjoyen van je vloer.

Plaats een reactie