Marmer schoonmaken

Marmer is een luxueus materiaal dat gebruikt wordt voor het maken van verschillende objecten. Het is maar al te begrijpelijk dat mensen hun marmerstukken willen onderhouden om de kwaliteit en de levensduur te verlengen. Helaas, marmer schoonmaken is geen gemakkelijke taak en het is uiterst belangrijk dat de juiste methoden gebruikt worden om schade te voorkomen en het uiterlijk te behouden. In dit artikel geven we je een paar richtlijnen om je marmer schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen.

Stofzuigen of afstoffen

Het eerste wat je moet doen is je marmerstukken stofzuigen of afstoffen. Je kunt een stofzuiger gebruiken om stof en andere vuiligheid die zich op het oppervlak kan hebben vastgezet te verwijderen. Als je geen stofzuiger hebt, kun je ook een zacht doekje gebruiken om het stof te verwijderen. Je moet altijd oppassen dat je geen te harde borstel of doek gebruikt, omdat dit het oppervlak kan beschadigen.

Verwijder vlekken uit marmer

Omdat marmer verschillende soorten oppervlaktebehandelingen heeft, zijn er verschillende manieren om met vlekken om te gaan. Voor gekleurd marmer kun je zoete melk of een oplossing van water en ammonia gebruiken. Breng de verdunning aan op het marmeroppervlak en laat het een paar minuten inwerken. Spoel de verdunning vervolgens af met lauw water en veeg het oppervlak schoon met een vochtige doek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Voor wit marmer raden we aan om aceton te gebruiken om vlekken te verwijderen. Breng de aceton aan op het vlekkenoppervlak en laat het enkele minuten inwerken. Daarna kun je het marmeroppervlak schoonvegen met een vochtige doek. Als de vlekken nog steeds aanwezig zijn, voeg dan wat azijn toe aan de lauwe oplossing en veeg deze over het vlekkenoppervlak. Laat het een paar minuten inwerken en spoel het vervolgens af met lauw water.

Polijsten en sealen van marmer

Het polijsten van marmer is een goede manier om het uiterlijk en de kwaliteit te behouden. Het polijsten van marmer kan een tijdrovende taak zijn en het is belangrijk dat je de juiste polijstmiddelen gebruikt om schade te voorkomen. Er zijn verschillende producten die u kunt gebruiken om marmer te polijsten, maar de meest voorkomende zijn klei, metaalpoeder en porselein. Breng de materialen aan op het marmeroppervlak en laat het drogen. Na het polijsten moet je het marmeroppervlak sealen. Sealen maakt het oppervlak antislip, waardoor het meer bestand is tegen krassen en vlekken. Een goed sealerproduct bevat siliciumdioxide, waardoor het oppervlak mooi gepolijst zal zijn.

Regelmatig onderhoud

Als je marmer regelmatig onderhoudt, zal het oppervlak langer mooi blijven.Elke week het marmeroppervlak stofzuigen of afstoffen met een zacht doekje. Gebruik ook een vochtige doek om het marmeroppervlak schoon te maken. Gebruik alleen lauw water en een milde zeep om het oppervlak schoon te maken. Als je per ongeluk te veel water op het oppervlak laat staan, veeg het dan direct droog. Ook is het belangrijk dat je de juiste polijstmiddelen en sealers gebruikt, om schade aan het oppervlak te voorkomen.

Conclusie

Marmer schoonmaken is geen gemakkelijke taak, maar het is belangrijk dat je de juiste stappen neemt om het oppervlak schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen. Het is het beste om marmer eerst stofzuigen of af te stoffen en vervolgens vlekken uit het marmeroppervlak te verwijderen. Je kunt ook het marmeroppervlak polijsten en sealen om het oppervlak mooi te houden en te voorkomen dat er schade ontstaat. Het is ook aan te raden om je marmeroppervlak regelmatig te stofzuigen, af te stoffen en schoon te maken met lauw water. Op deze manier kun je het uiterlijk van je marmerstukken behouden en de levensduur ervan verlengen.

Plaats een reactie