Markies schoonmaken

Markies schoonmaken is een veel voorkomende taken in elke huis. Het schoonmaken van een markies zorgt ervoor dat het een kwalitatief hoogwaardige stof en kleur behoud, en verlengt ook zijn levensduur. Maar het kan ook een smoezelig karwei zijn, omdat er speciale aandacht moet worden besteed aan het schoonmaken van de verschillende delen van de markies. Met de juiste kennis en aandacht kan het schoonmaken veel gemakkelijker en sneller worden gedaan.

Stappen voordat u begint met schoonmaken

Voordat u begint met het schoonmaken van uw markies, moet u eerst enkele stappen volgen om ervoor te zorgen dat u het beste resultaat krijgt. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat alle stof en vuil is verwijderd. Als de stof en vuil worden geplet, zal het moeilijker zijn om het schoon te maken. Hier zijn enkele hulpmiddelen die kunnen helpen bij het verwijderen van de vuil:

 • Stofzuiger – Een stofzuiger is het meest effectief om stof en vuil te verwijderen van een markies.
 • Stofdoek – Gebruik een stofdoek om hardnekkig stof of vuil te verwijderen.
 • Borstel – Als er kleine vlekken of vuil op de markies zijn, kunnen ze worden verwijderd met behulp van een zachte borstel of doek.

Na het verwijderen van het stof en vuil, volg dan de instructies van de fabrikant. Sommige types van markiezen kunnen niet in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere makkelijk schoon te maken zijn. Als de markiezen in de wasmachine kunnen worden gewassen, gebruik dan een mild wasmiddel en gebruik de koude cyclus van de wasmachine.

Hoe u uw markiezen handmatig kunt schoonmaken

Als uw markiezen niet in de wasmachine kunnen worden gewassen, dan is het volgende dat u moet doen, is om ze met uw handen schoon te maken. Hier zijn de stappen die u kunt volgen om de markiezen handmatig schoon te maken:

 1. Maak een papier- of schuimspons nat met warm water.
 2. Voeg een kleine hoeveelheid mild wasmiddel toe aan het sponsvlok.
 3. Wrijf de spons lichtjes over de markiezen om stof en vuil te verwijderen.
 4. Gebruik een vochtige doek om het negatieve schuim en het wasmiddel te verwijderen.
 5. Gebruik een droge doek om de markiezen af te vegen en alle vocht eruit te verwijderen.
 6. Hang de markiesen op in een open ruimte, laat ze 24 uur drogen en hang de stof vervolgens terug op zijn originele plaats.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw markiezen schoon blijven

Het schoonmaken van uw markiesen een paar keer per jaar is een goed idee om ervoor te zorgen dat ze er altijd mooi uitzien. Maar er zijn andere manieren waarop u kunt voorkomen dat uw markiesen vuil worden. Hier zijn enkele tips die u kunt volgen om uw markiezen schoon en stofvrij te houden:

 • Gebruik geen schoonmaakmiddel met chemische stoffen of wasmiddelen met bleekmiddel. Ze kunnen de kleur en de stof van de markies beschadigen.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, staalwol of schuurmiddelen om de markies schoon te maken.
 • Verwijder regelmatig stof van de buitenkant van de markies, vooral wanneer het regent.
 • Berg de markiesen op in een schone en droge ruimte als ze niet in gebruik zijn.
 • Vermijd directe blootstelling aan de zon als uw markiesen buiten hangen.

Conclusie

Markies schoonmaken is een veel voorkomende taken, maar het is belangrijk om de juiste procedure te volgen om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan. Volg alsjeblieft de bovenstaande stappen om het schoonmaken van uw markiesen zo gemakkelijk mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat ze er altijd mooi uitzien. Volg dezen tips en voorzorgsmaatregelen als je je markiesen schoonmaken, en je hebt er jarenlang plezier van.

Plaats een reactie