Make-up kwasten schoonmaken

Make-upkwasten zijn een belangrijk onderdeel van je make-up arsenaal. Of je nou elke dag of geregeld make-up draagt, het is van cruciaal belang dat je je kwasten met een vast schoonmaakschema schoonmaakt. Dit voorkomt het vervormen van de haren en de verspreiding van bacteriën en voorkomt irritatie aan je huid. Het regelmatig schoonmaken van je make-upkwasten gaat de levensduur ervan verlengen, waardoor je waar voor je geld krijgt. Voordat we gaan kijken naar hoe je je kwasten het beste schoonmaakt, is het belangrijk om precies te weten wat je moet schoonmaken.

Wat moet je schoonmaken?

Hoewel er veel verschillende make-upkwasten zijn, zijn er algemene schoonmaakregels voor elk type van de kwast. Allereerst moet je de haren van je kwast schoonmaken. De haren of vezels van de kwast kunnen gemakkelijk aangekoekt product, bacteriën en dode huidcellen opnemen. Zodra ze vuil is, zal dat het resultaat van je make-up beïnvloeden. Ook moet je de steel en eventueel het handvat schoonmaken. Hoewel dit waarschijnlijk minder vuil is, ontstaat er bij het schoonmaken van de haren misschien toch wat vuil op de steel en de handvat. Daarnaast kan vuil, zoals aangekoekt product, zich na verloop van tijd ophopen op de steel en het handvat.

Hoe maak je Make-up kwasten schoon?

Het is heel belangrijk om make-upkwasten regelmatig schoon te maken. Er zijn veel manieren om kwasten schoon te maken, afhankelijk van het type kwast. Tijdens het poetsen is het belangrijk om uit te gaan van boven naar beneden en voorzichtig te zijn. Beweeg nooit te hard of te back met je vingers over het materiaal; dit kan leiden tot het vervormen van de vezels.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Schoonmaken met zeep en water

Een van de meest populaire manieren om je kwasten te reinigen, is met natuurlijke zepen en water. Hiervoor heb je nodig: een wasbak gevuld met warm water en een natuurlijke zeep of afwasmiddel. Doe een kleine hoeveelheid zeep of afwasmiddel in de wasbak en laat je kwasten gedurende enkele minuten in het bad. Gebruik vervolgens koud water om het schuim te verwijderen. Gebruik je handen om het vuil los te weken. Als je klaar bent, knijp je de kwasten voorzichtig uit. Gebruik vervolgens een handdoek om de kwasten te drogen. Laat de kwasten vervolgens in de lucht drogen voordat je ze opbergt.

Schoonmaken met reinigingsspray

Naast het gebruik van water en zeep, is het ook mogelijk om je kwasten te schoonmaken met een speciale make-upkwastreinigingsspray. Hiervoor heb je nodig: een fles reinigingsspray en een handdoek. Spuit zachtjes een kleine hoeveelheid spray op elke kwast en masseer de vezels. Gebruik vervolgens een handdoek om het vuil los te deppen. Laat de kwasten vervolgens aan de lucht drogen voordat je ze opbergt. Omdat het gebruik van een reinigingsspray een snelle manier is om je kwasten schoon te houden, is het een goede oplossing als je weinig tijd hebt.

Schoonmaken met een reinigingsborstel

Er zijn ook speciale make-upkwastreinigingsborstels. Deze borstels zijn bedoeld om vuil te verwijderen van uw kwasten. Hiervoor heb je nodig: een reinigingsborstel, water en zeep. Gebruik de borstel in kleine cirkelvormige bewegingen op al je kwasten. Het vuil zal zo makkelijker loskomen. Gebruik daarna warm water met zeep om de kwasten schoon te spoelen. Laat de kwasten vervolgens in de lucht drogen voordat je ze opbergt.

Hoe kan je de levensduur van je kwasten verlengen?

De beste manier om de levensduur van je kwasten te verlengen, is het maken en houden van een regelmatig schoonmaakschema. Het is aanbevolen om je make-up kwasten elke enkele tot twee weken grondig schoon te maken met water en een natuurlijke zeep of afwasmiddel. Als je elke dag make-up draagt, is het aan te raden om je kwasten minstens twee keer per week schoon te maken. Daarnaast is het goed om je kwasten apart te houden en om je kwasten goed om op te bergen.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je jouw make-upkwasten het beste kunt schoonmaken. Elke kwast vereist een ander schoonmaakschema, afhankelijk van hoeveel je de kwast gebruikt. Het schoonmaken van je kwasten is van cruciaal belang om irritatie aan je huid te voorkomen en de levensduur van de kwasten te verlengen. Als je de bovenstaande stappen volgt, zul je je kwasten langer en in betere staat houden.

Plaats een reactie