Make-up kwasten schoonmaken

Make-upkwasten zijn een belangrijk onderdeel van je make-up arsenaal. Of je nou elke dag of geregeld make-up draagt, het is van cruciaal belang dat je je kwasten met een vast schoonmaakschema schoonmaakt. Dit voorkomt het vervormen van de haren en de verspreiding van bacteriën en voorkomt irritatie aan je huid. Het regelmatig schoonmaken van je make-upkwasten gaat de levensduur ervan verlengen, waardoor je waar voor je geld krijgt. Voordat we gaan kijken naar hoe je je kwasten het beste schoonmaakt, is het belangrijk om precies te weten wat je moet schoonmaken.

Wat moet je schoonmaken?

Hoewel er veel verschillende make-upkwasten zijn, zijn er algemene schoonmaakregels voor elk type van de kwast. Allereerst moet je de haren van je kwast schoonmaken. De haren of vezels van de kwast kunnen gemakkelijk aangekoekt product, bacteriën en dode huidcellen opnemen. Zodra ze vuil is, zal dat het resultaat van je make-up beïnvloeden. Ook moet je de steel en eventueel het handvat schoonmaken. Hoewel dit waarschijnlijk minder vuil is, ontstaat er bij het schoonmaken van de haren misschien toch wat vuil op de steel en de handvat. Daarnaast kan vuil, zoals aangekoekt product, zich na verloop van tijd ophopen op de steel en het handvat.

Hoe maak je Make-up kwasten schoon?

Het is heel belangrijk om make-upkwasten regelmatig schoon te maken. Er zijn veel manieren om kwasten schoon te maken, afhankelijk van het type kwast. Tijdens het poetsen is het belangrijk om uit te gaan van boven naar beneden en voorzichtig te zijn. Beweeg nooit te hard of te back met je vingers over het materiaal; dit kan leiden tot het vervormen van de vezels.

Schoonmaken met zeep en water

Een van de meest populaire manieren om je kwasten te reinigen, is met natuurlijke zepen en water. Hiervoor heb je nodig: een wasbak gevuld met warm water en een natuurlijke zeep of afwasmiddel. Doe een kleine hoeveelheid zeep of afwasmiddel in de wasbak en laat je kwasten gedurende enkele minuten in het bad. Gebruik vervolgens koud water om het schuim te verwijderen. Gebruik je handen om het vuil los te weken. Als je klaar bent, knijp je de kwasten voorzichtig uit. Gebruik vervolgens een handdoek om de kwasten te drogen. Laat de kwasten vervolgens in de lucht drogen voordat je ze opbergt.

Schoonmaken met reinigingsspray

Naast het gebruik van water en zeep, is het ook mogelijk om je kwasten te schoonmaken met een speciale make-upkwastreinigingsspray. Hiervoor heb je nodig: een fles reinigingsspray en een handdoek. Spuit zachtjes een kleine hoeveelheid spray op elke kwast en masseer de vezels. Gebruik vervolgens een handdoek om het vuil los te deppen. Laat de kwasten vervolgens aan de lucht drogen voordat je ze opbergt. Omdat het gebruik van een reinigingsspray een snelle manier is om je kwasten schoon te houden, is het een goede oplossing als je weinig tijd hebt.

Schoonmaken met een reinigingsborstel

Er zijn ook speciale make-upkwastreinigingsborstels. Deze borstels zijn bedoeld om vuil te verwijderen van uw kwasten. Hiervoor heb je nodig: een reinigingsborstel, water en zeep. Gebruik de borstel in kleine cirkelvormige bewegingen op al je kwasten. Het vuil zal zo makkelijker loskomen. Gebruik daarna warm water met zeep om de kwasten schoon te spoelen. Laat de kwasten vervolgens in de lucht drogen voordat je ze opbergt.

Hoe kan je de levensduur van je kwasten verlengen?

De beste manier om de levensduur van je kwasten te verlengen, is het maken en houden van een regelmatig schoonmaakschema. Het is aanbevolen om je make-up kwasten elke enkele tot twee weken grondig schoon te maken met water en een natuurlijke zeep of afwasmiddel. Als je elke dag make-up draagt, is het aan te raden om je kwasten minstens twee keer per week schoon te maken. Daarnaast is het goed om je kwasten apart te houden en om je kwasten goed om op te bergen.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je jouw make-upkwasten het beste kunt schoonmaken. Elke kwast vereist een ander schoonmaakschema, afhankelijk van hoeveel je de kwast gebruikt. Het schoonmaken van je kwasten is van cruciaal belang om irritatie aan je huid te voorkomen en de levensduur van de kwasten te verlengen. Als je de bovenstaande stappen volgt, zul je je kwasten langer en in betere staat houden.

Plaats een reactie