Make up kwast schoonmaken

Make-up kwasten gebruiken om je gezicht mooi te maken, is een must om er elke dag perfect uit te zien. Maar als je ze niet regelmatig schoonmaakt, kunnen de kwasten deze klus niet goed meer doen, aangezien vuil en bacteriën zich gaan ophopen en dit kan irritatie veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je je kwasten regelmatig schoonmaakt.

Het schoonmaken van je make-up kwasten is een relatief eenvoudig proces dat, als je het goed doet, helpt om de levensduur en prestaties van je kwasten te verlengen. In deze handleiding gaan we in op de stappen die je moet nemen om je make-up kwasten correct te reinigen.

Voorbereiding: wat heb je nodig?

Voordat je begint met het schoonmaken van je make-up kwasten zul je een aantal dingen nodig hebben om je kwasten op de juiste manier schoon te maken. Hieronder vind je een lijst van de materialen die je nodig hebt:

  • Een container (bijvoorbeeld een grote mok)
  • Shampoo, zoals baby shampoo of make-up cleanser.
  • Handdoek of keukenrol.
  • Synthetische make-up kwasten reiniger.

Als alle items verzameld zijn, kun je beginnen met het schoonmaken van je make-up kwasten.

Stap 1: maak het schoon met warm water

De eerste stap om de make-up kwasten schoon te maken is om het overtollige vuil en make-up te verwijderen met warm water. Voordat je begint met het opzuigen moet je de make-up kwasten volledig nat maken. Voeg hierna een kleine hoeveelheid shampoo toe aan de kwasten en masseer deze zacht in de kwasten om de make-up, olie en bacteriën te verwijderen. Als je klaar bent, spoel je de make-up kwasten af met schoon water.

Stap 2: druk overtollig water eruit

Uitwringen van het overtollige water is een belangrijk onderdeel van het schoonmaken van je kwasten. Als je het overtollige water niet goed verwijdert, kan het make-up product op de kwasten niet goed uitsmeren. Gebruik hiervoor een handdoek omdat dit soepeler en beter is dan keukenrol.

Stap 3: laat de kwasten lucht drogen

Uiteindelijk kun je de kwasten aan de lucht laten drogen. Zonlicht kan schadelijk zijn voor je kwasten, dus zorg dat elke kwast op een donkere, luchtige plaats droogt. Als de kwasten volledig droog zijn, kun je ze aanraken om er zeker van te zijn dat ze droog zijn.

Stap 4: Reinig je make-up kwasten met een speciale kwastenreiniger

Een make-up kwasten reiniger is een speciale reinigingsoplossing waarmee je je kwasten grondig schoon kunt maken. Deze speciale reinigingsoplossing is te verkrijgen in de meeste cosmetica winkels die make-up producten verkopen. Volg de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je de juiste verhoudingen gebruikt, zodat je kwasten schoon blijven en zo lang mogelijk meegaan. Ook is het belangrijk om de reinigingsoplossing voor elke kwast afzonderlijk te gebruiken, zodat je zeker weet dat de zaken grondig gereinigd worden.

Extra tips

Hieronder vind je nog een aantal andere tips waarmee je het schoonmaken van je make-up kwasten nog makkelijker kunt maken:

  • Gebruik nooit warm of heet water als je je kwasten schoonmaakt. Het gebruik van warm of heet water kan ervoor zorgen dat de haren van de kwasten loslaten of krimpen, waardoor ze minder soepel gaan werken.
  • Gebruik altijd een milde shampoo. De meeste milde baby-shampoos werken optimaal voor het schoonmaken van je kwasten.
  • Doe je kwasten niet in een droogmiddel, zoals een föhn of ijzeren tafel. Dit kan de haren van de kwasten beschadigen, waardoor ze zullen stoppen met werken.
  • Ververs je kwasten minstens een keer per maand om ervoor te zorgen dat ze schoon en hygiënisch blijven.
  • Gebruik je make-up kwasten alleen voor hun bedoelde doeleinden. Dus als je een oogschaduwkwast hebt, gebruik ‘m dan alleen voor het aanbrengen van oogschaduw.

Conclusie

Het schoonmaken van je make-up kwasten is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse schoonmaakroutine. Als je de juiste materialen en de juiste stappen volgt, kun je er zeker van zijn dat je kwasten correct gereinigd worden en dat je de levensduur ervan kunt verlengen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je make-up kwasten optimaal te reinigen en er zelfverzekerd mee om te gaan.

Plaats een reactie