Make up borstels schoonmaken

Make up borstels zijn handig voor het aanbrengen van foundation, blush of poeder op je gezicht en huid, maar om te voorkomen dat je huid vervuild raakt, is het van groot belang om je make up borstels regelmatig schoon te maken. Uiteindelijk zorgen verontreinigde borstels ervoor dat je gezicht onzuiverheden begint te vertonen. Om te voorkomen dat je huid er niet alleen verzorgd uit ziet, maar ook gezond blijft, laten we je meer informatie zien over het schoonmaken van make up borstels.

Waarom moet je make up borstels schoonmaken?

Het is belangrijk om je make up borstels schoon te maken omdat je huid geïrriteerd kan raken door bacteriën en vuil dat zich in de borstels bevinden. Voordat je met je make up begint is het altijd aan te raden de borstels te reinigen. Daarnaast is het ook belangrijk om je borstels gemiddeld eens per twee weken schoon te maken om bacteriegroei te voorkomen. Het regelmatig schoonmaken van je make up borstels zal je huid gezonder houden, je kunt infecties voorkomen en je krijgt uiteindelijk een betere make up look.

Hoe maak je je make up borstels schoon?

Het schoonmaken van je make up borstels is eenvoudig. Je hebt een paar simpele stappen nodig om je borstels goed schoon te maken en er voor te zorgen dat je huid gezond blijft. Voordat je de stappen gaat volgen, is het raadzaam de aanwijzingen van de leverancier te lezen die geleverd zijn met het product.

Als je klaar bent met het lezen van de aanwijzingen, is het tijd om je make up borstels schoon te maken.

Stap 1: Vul een lege bak met warm water en voeg een schoonmaakmiddel toe. Dit kan een speciale reiniger voor make up borstels zijn, maar je kunt ook een milde, vlekvrije zeep gebruiken.

Stap 2: Neem je make up borsten één voor één en dompel ze in het water.

Stap 3: Begin met het zachtjes wrijven van de borstelharen met je vingers en je enige druk uitoefenen. Doe dit minimaal 30 seconden. Dit zal alle bacteriën dood en vuilt eruit verwijderen.

Stap 4: Spoel de borstels af in lauw water en dep het overtollige vocht eraf met een handdoek.

Stap 5: Laat je borstels vervolgens aan de lucht drogen.

Merk op dat het proces wat langer kan duren, afhankelijk van de grootte van je borstels.

Hoe de levensduur van je borstels verlengen?

Een goede reiniging is van cruciaal belang om infecties te voorkomen en het uiterlijk van je huid te bevorderen, maar het verlengt ook de levensduur van je make up borstels. Schimmel, bacteriën en vuil zijn allemaal dingen die zullen leiden tot vervorming en verlies van haar in je borstels, dus als je regelmatig je borstels wast, zul je ze langer in goede staat houden.

Een andere tip is om je make up borstels niet in water te weken. Als je de borstels te lang in het water laat weken, kunnen de haren van de borstels vallen. Voor de mensen die het te druk hebben om te wachten tot hun borstels droog zijn, is het aan te raden om make up borstels te gebruiken met synthetische haren. Omdat ze sneller drogen, zijn ze ideaal voor haastige mensen.

Conclusie

Het regelmatig schoonmaken van je make up borstels is belangrijk om je huid gezond en schoon te houden. Als je je make up borstels regelmatig schoonmaakt, kun je infecties voorkomen en de levensduur van je borstels verlengen. Als je de stappen van deze gids volgt, heb je geen moeite meer met het schoonmaken van je make up borstels.

Plaats een reactie