Luxaflex schoonmaken

Luxaflex zijn waarschijnlijk een van de meest veelzijdige verduisterende raamdecoratie op de markt. Ze zijn zeer veelzijdig in de stofkeuze, kleur en heel veel andere variabelen; ze kunnen worden gemaakt om elke ruimte gezelliger te maken. Als je een luxaflex in je huis hebt, wil je er waarschijnlijk gaan voor zorgen dat ze er zo goed mogelijk uitzien en langer meegaan. Daarom is het belangrijk dat je de luxaflex op de juiste manier schoonmaakt.

Stofzuigen

Voordat je begint met het schoonmaken van je luxaflex, is het eerste wat je moet doen om het stof van het product te verwijderen vooraleer we verder gaan met het schoonmaken. Gebruik hiervoor zo mogelijk een zachte stofzuigerborstel om het stof op te zuigen van het product. Deze stofzuigerborstel maakt je leven veel makkelijker, omdat je hiermee kunt komen in de kieren in de luxaflex. Zorg dat je de luxaflex goed stofzuigt voor je overgaat op het schoonmaken, om te voorkomen dat er stof op je luxaflex blijft zitten.

Wassen

De beste manier om je luxaflex te wassen, is om lauw warm water en een milde (geurloze) zeep te gebruiken. Meng het water en de zeep en doe dit vervolgens in een spuitbus met spray. Dan kun je de luxaflex steeds in een en dezelfde zachte draaiende beweging met het mengsel oversprayen en het vuil verwijderen. Zorg er wel altijd voor dat je het mengsel niet te nat maakt, anders kan er schade aan het product ontstaan. Dit is vooral belangrijk bij materialen zoals linnen, canvas of stoffen luxaflex.

Naspoelen en drogen

Om het overtollige water weg te halen, is het belangrijk dat je de luxaflex naspoelt; dit hol je het beste doen met een schone doek of lappen en lauw warm water. Probeer hierbij het schoonmaakmengsel ook goed te verwijderen. Als dit gedaan is, kun je de luxaflex eerst met een schone doek of lappen op de hand drogen. Als de luxaflex niet goed nat is, kun je ook proberen om de luxaflex te drogen met een haardroger, maar dit is minder aan te raden dan met de hand te drogen. Wanneer de luxaflex droog is, ziet het er weer als nieuw uit!

Tips en trucs

Om het onderhoud van je luxaflex te vergemakkelijken, is het goed om eerst stofzuigen voordat je gaat schoonmaken. Dit voorkomt dat er stof in de lappen en doeken komt die je gebruikt. Zorg er verder voor dat je alleen kiest voor milde schoonmaakmiddelen, om schade door agressieve middelen te voorkomen. Als je de luxaflex moet afstoffen tijdens het gebruik, kun je het beste hiervoor een duster gebruiken. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen op plekken waar lijm of kits of andere lijmsoorten gebruikt is, zo voorkom je dat de lijm los komt te zitten.

Luxaflex schoonmaken om ze langer mee te laten gaan

Om zo lang mogelijk van je luxaflex te genieten, is er een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden. Natuurlijk is het schoonmaken van het product het belangrijkste, maar er zijn nog meer dingen die je in acht moet nemen om de levensduur te verlengen. Zorg ervoor dat de luxaflex niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht; dit kan ervoor leiden dat het materiaal van je luxaflex verkleurt en verfraaid. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de luxaflex schoonhoudt, door stof te verwijderen met een stofzuiger. Verder is het advies om de luxaflexen regelmatig te laten schoonmaken om er zo lang mogelijk van te genieten. Houd hier rekening mee en je luxaflexen zullen je waarschijnlijk jarenlang dienst blijven doen!

Plaats een reactie