LP reinigen met WD-40: een effectieve methode voor het behoud van je vinylcollectie

Als je een liefhebber bent van vinylplaten, weet je hoe belangrijk het is om je LP’s goed te onderhouden. Een van de manieren om je platen in topconditie te houden, is door ze regelmatig te reinigen. Een populaire methode die steeds meer aan populariteit wint, is het reinigen van LP’s met WD-40. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze methode en hoe je het beste resultaat kunt behalen.

Waarom LP’s reinigen met WD-40?

WD-40 is een veelzijdig product dat oorspronkelijk bedoeld was als roestoplosser en smeermiddel. Echter, door de jaren heen hebben mensen ontdekt dat WD-40 ook zeer effectief is in het reinigen van vinylplaten. Het product heeft een unieke formule die vuil en stof gemakkelijk losmaakt en verwijdert, zonder de plaat te beschadigen. Bovendien laat WD-40 een beschermende laag achter op de LP, waardoor deze langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage.

Hoe reinig je een LP met WD-40?

Om je LP’s te reinigen met WD-40, heb je slechts een paar eenvoudige materialen nodig:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
  • Een fles WD-40
  • Een zachte doek of borstel
  • Een platenborstel

Begin met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid WD-40 op de zachte doek of borstel. Wrijf vervolgens voorzichtig over de groeven van de LP, in de richting van de groeven. Gebruik de platenborstel om eventueel losgekomen vuil en stof te verwijderen. Laat de LP vervolgens drogen voordat je hem weer in de hoes plaatst.

Belangrijke tips voor het reinigen van LP’s met WD-40

Om het beste resultaat te behalen bij het reinigen van je LP’s met WD-40, is het belangrijk om de volgende tips in gedachten te houden:

  • Gebruik altijd een zachte doek of borstel om krassen op de plaat te voorkomen.
  • Wrijf voorzichtig en in de richting van de groeven om beschadiging te voorkomen.
  • Gebruik niet te veel WD-40, een kleine hoeveelheid is voldoende om de plaat te reinigen.
  • Laat de LP volledig drogen voordat je hem weer afspeelt om schade aan je platenspeler te voorkomen.

Conclusie

Het reinigen van LP’s met WD-40 is een effectieve en eenvoudige methode om je vinylcollectie in topconditie te houden. Door regelmatig je platen te reinigen met WD-40, zorg je ervoor dat ze langer meegaan en blijven klinken als nieuw. Volg de bovenstaande tips en geniet van je favoriete muziek op een schone en goed onderhouden LP!

Plaats een reactie