Linoleum vloer schoonmaken

Een linoleum vloer schoonmaken is relatief eenvoudig, maar het kost vaak enige tijd. Als u dit echter structureel doet, dan kunt u het schoonmaken van uw vloerbladen vergemakkelijken en uw linoleumvloer in topconditie houden. Hieronder geven we enkele tips voor het schoonmaken van uw linoleumvloer.

Stofzuigen en afvegen

Het beste wat u kunt doen om regelmatig uw linoleumvloer schoon te maken is stofzuigen en afvegen. Maak elke dag stofzuig uw linoleumvloer om losliggend vuil te verwijderen. U kunt daarna de vloer afnemen met een natte doek om stof en vuil weg te vegen. Omdat linoleum erg gevoelig is voor water, is het aan te raden om een licht vochtige doek te gebruiken. Zorg ervoor dat u uw linoleumvloer droogmaakt nadat u het hebt afgenomen om verkleuring en vlekken te voorkomen.

Gebruik schoonmaakmiddelen en wax

U kunt ook gebruik maken van schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van uw linoleumvloer. In de meeste gevallen kunt u een mild, niet-abrasief schoonmaakmiddel gebruiken, zoals water met een paar druppels afwasmiddel. Veeg uw vloer grondig schoon met een licht vochtige doek na het schoonmaken. Waxen van uw linoleumvloer mag, maar dit alleen doen in gebieden waar veel slijtage te zien is. Waxen zal helpen veegvlekken te voorkomen en het gemakkelijker maken om uw vloer schoon te houden. Wax wordt meestal verkocht per liter. Na het aanbrengen van de wax moet u de vloer afnemen met een licht vochtige doek.

Onkruid tussen de tegels verwijderen

Als er onkruid tussen de linoleumtegels groeit, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk verwijdert. U kunt dit doen door een ransel te gebruiken of door het onkruid te verwijderen met een pincet. Als u een ransel gebruikt, dient u de ransel op het onkruid te plaatsen en voorzichtig druk uitoefenen. Dit zal de meeste onkruiden verwijderen. Als er echter onkruiden diep in de voeg tussen de tegels groeien, kunt u het beste een pincet gebruiken om het onkruid te verwijderen.

Uw linoleumvloer onderhouden

Om ervoor te zorgen dat uw linoleumvloer in perfecte staat blijft, kunt u het beste regelmatig onderhoud uitvoeren. Veeg de vloer regelmatig met een licht vochtige doek om stof en gebroken vuil te verwijderen. Blijf op de hoogte van de conditie van de vloer, en wax en herstel uw vloer zo nodig. Als u overmatig gewicht op uw vloer plaatst, kunt u krassen en schade aanbrengen. Probeer dit te vermijden door meubels te verplaatsen met uw vloer bedekt met een doek of ​​zeem. Dit zal ervoor zorgen dat uw linoleumvloer op lange termijn mooi blijft.

Conclusie

Het schoonmaken van een linoleumvloer is een eenvoudige klus als u het regelmatig doet. Door stofzuigen, afvegen en schoonmaken met schoonmaakmiddelen en eventueel wax aan te brengen, kunt u de levensduur van uw vloer helpen verlengen. Doordat linoleum vloeren erg gevoelig zijn voor vocht, moet je er extra voorzichtig mee zijn. Als je je vloer hiermee goed schoon en onderhoudt, dan kun je er jaren van genieten.

Plaats een reactie