Linoleum Schoonmaken

Linoleum is een sterk en duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt voor vloeren in woningen. Het is resistent tegen slijtage en is relatief eenvoudig te onderhouden. Het is echter essentieel om linnen op de juiste manier te schoonmaken om zo de levensduur ervan te verlengen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u op een veilige en effectieve manier linoleum kunt reinigen en onderhouden.

Stofzuigen van Linoleum

Het stofzuigen van linoleum is de eerste stap om het linoleum te onderhouden. Dit is relatief eenvoudig uit te voeren en verwijdert het vuil dat zich op de vloer heeft opgehoopt. Wanneer u stofzuigt, houdt u er een aantal dingen rekening mee:

  • Gebruik altijd een stofzuiger met de juiste filter. Anders is er het risico dat er kleine deeltjes loslaten and terecht komen in de lucht.
  • Houd de stofzuiger altijd op lage snelheid, hiermee voorkom je dat je krassen veroorzaakt en dat het vuil diep in het linoleum wordt ingedrukt.
  • Gebruik nooit een stiftopzetstuk, dit type opzetstuk is te agressief en kan de harde oppervlakte vloerbeschadigen.

Het stofzuigen van het linoleum is alleen effectief wanneer dit regelmatig wordt uitgevoerd, zeker in kamers met veel meubilair. Het is daarom verstandig om elke dag even stoffen en het op zijn minst een keer per maand grondig stofzuigen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Veeglinoleum

Na het stofzuigen is het een goed idee om het linoleum te vegen. Om dit te doen hebt u een microvezel mop of een spons nodig. Zorg er ook voor dat u een goede afwasdek over de mop hebt, om te voorkomen dat u de kraaltjes aan de oppervlakte beschadigt. Gebruik daarnaast een mild schoonmaakmiddel, zodat u zeker weet dat er geen schade aan het linoleum wordt veroorzaakt.

Schrobben van Linoleum

Soms heeft uw linoleum een grondige reiniging nodig. Als dit het geval is kunt u het beste het schrobben gebruiken. Om dit te doen hebt u een schuurspons of een ander schuurmiddel nodig. Als u een schuurstrop gebruikt, zorg er dan voor dat het materiaal fijnkorrelig is en zacht genoeg is om het oppervlak niet te beschadigen. Bovendien moet u ervoor zorgen dat de schrobber niet te nat is, omdat te veel vocht kan leiden tot schade aan het materiaal.

Linoleum onderhouden

Vuil en stof accumuleren zich altijd op het linoleum, vooral in huizen met veel meubilair en voetverkeer. Daarom is het belangrijk voortdurend te onderhouden en goed te poetsen, zodat het vloeroppervlak schoon en glanzend blijft. Daarnaast is het aan te raden om periodieke reinigingen met een gespecialiseerd schoonmaakproduct uit te voeren. Dit zal helpen om vuil en vlekken te verwijderen en uw vloer het mooie uiterlijk te geven dat het verdient.

Gebruik van Chemische Stoffen

Het is belangrijk om nooit chemische schoonmaakmiddelen, zoals bleek of ammoniak, te gebruiken. Deze middelen kunnen het linoleum aantasten en leiden tot schade. Als er dus een vlek op het linoleum moet worden verwijderd, besteed dan altijd extra aandacht aan het kiezen van het juiste schoonmaakmiddel en volg de gebruiksaanwijzing op.

Conclusie

Linoleum is een duurzaam materiaal dat relatief eenvoudig te onderhouden is. Door goede hygiëne te handhaven, veeglinoleum periodiek te stofzuigen en schoon te maken met een geschikt schoonmaakmiddel, kunt u de levensduur ervan verlengen en behouden. Bovendien kunt u, door goed onderhoud, zeker zijn van een mooie, nette vloer.

Plaats een reactie