Leren tas schoonmaken

Een leren tas is een echte investering en je wilt dat deze er jarenlang mooi uitziet. Je kunt de levensduur van je leren tas verlengen door deze zorgvuldig schoon te maken – vooral als deze aan de buitenkant nat is geworden.

Het schoonmaken van een leren tas is niet zo ingewikkeld, maar het is belangrijk om goed te weten wat je moet doen. Hieronder staan tips voor het schoonmaken van je leren tas:

Stap 1: Gebruik de juiste producten

Het bezit van de juiste verzorgingsproducten is cruciaal als je je leren tas wilt schoonmaken. Je wilt het beste product voor je tas kiezen, dus je wilt geen huishoudelijke leerreinigers gebruiken. Het is een goed idee om een speciale leerreiniger voor je tas te kopen, zoals een professionele leerreiniger van een leerspecialist. Controleer voordat je een product koopt om te zien of het echt geschikt is voor het type leer van je tas.

Stap 2: Reinig de buitenkant

Begin met het reinigen van de buitenkant van je leren tas. Gebruik een beetje leerreiniger op een schone en zachte doek en veeg deze over de buitenkant onder milde druk. Als je klaar bent met de buitenkant, veeg je de doek over de tas om ervoor te zorgen dat al het reinigingsmiddel is verwijderd. Zorg ervoor dat je geen product belooft dat niet volledig is verwijderd, in de hoop dat het verdwijnt wanneer het droog is, omdat dit niet zo is.

Stap 3: Reinig de binnenkant

Voordat je de binnenkant van je tas begint te reinigen, moet je alle voorwerpen verwijderen die erin zitten. Als het een gevoerd interieur heeft, moet je de voering ook verwijderen. Gebruik een schone doek om lichtelijk over het binnenoppervlak te wrijven en vergeet niet om tegen de naden te wrijven om ervoor te zorgen dat er geen vuil of stof achterblijft. Je kunt hetzelfde product gebruiken als wat je voor de buitenkant hebt gebruikt.

Stap 4: Voer de finishing touch uit

Na het reinigen van je leren tas is het belangrijk om een finishing touch uit te voeren om te zorgen dat het leer er mooi en gezond uitziet. Breng een kleine hoeveelheid lijnolie aan op een schone doek en veeg deze op de buitenkant (en binnenkant) van je tas. Gebruik in de buurt van de naden meer druk om ervoor te zorgen dat de lijnolie in alle hoeken van je tas komt. Als je klaar bent, ga dan een paar minuten lopen in je tas om ervoor te zorgen dat de lijnolie goed wordt verdeeld. Als het leer erg stug is, kun je het leer zachtere maken met een speciaal leersprayproduct.

Stap 5: Laat het drogen

Voordat je je leren tas gaat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat deze helemaal is gedroogd. Als je de lijnolie bij je tas hebt gebruikt, moet je dit minimaal 24 uur laten drogen, omdat lijnolie langer neemt om goed te drogen. Als je wilt dat je schone leren tas goed blijft, moet je ook ervoor zorgen dat er geen vocht aan komt. Laat de tas dus drogen voordat je deze gebruikt.

Samenvatting

Het schoonmaken van een leren tas is niet heel ingewikkeld, maar je wilt er wel zeker van zijn dat je het juiste schoonmaakproduct gebruikt en dat je het juiste stappenplan volgt. Als je eenmaal leert hoe je je leren tas goed schoonmaakt, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat je tas er altijd mooi uitziet.

Plaats een reactie