Leren schoenen schoonmaken voor een lange levensduur

Het schoonmaken van leren schoenen is belangrijk als je wilt dat ze er jarenlang mooi en onbeschadigd uitzien. Leren schoenen zijn over het algemeen erg duur en uw aankoop zal de moeite waard zijn als u zorgvuldig voor uw schoenen zorgt. Hieronder bespreken we de stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je leren schoenen er mooi en beschermd uitzien.

Het type schoenen & reinigingsproducten

Het is noodzakelijk om de juiste soort reinigingsproducten te gebruiken afhankelijk van het type van leer dat je hebt. Sommige leersoorten hebben speciale producten en procedures nodig voor een goede reiniging. Als je niet weet welk type leer je hebt, kan je het beste professioneel advies vragen.

We adviseren ook om te vermijden dat u schoonmaakproducten met een sterk schuim gebruikt. Deze producten kunnen op het leer een film laten en daardoor de kwaliteit van de schoenen verminderen.

De schoenen voorbereiden

De schoenen moeten zeker zijn van het vuil. Stof en andere stukjes moeten eruit gehaald worden met een stofzuiger. Dit proces helpt om stof en vuil te verwijderen dat normaal gezien niet weggehaald kan worden met schoonmaakproducten. Als je schoenen in één kleur zijn, is het verstandig om een paar kranten of een theedoek op de schoenen te leggen zodat je geen uitslag krijgt als de reactie met het schoonmaakmiddel.

Schoonmaken van de leren schoenen

Gebruik een dunne doek en je schoonmaakproduct. Elke paar schoenen heeft verschillende onderhoudsvereisten, afhankelijk van het type leer en de kleur. Neem de tijd om de schoenen grondig te reinigen. Begin niet bij de teen en veeg altijd in dezelfde richting. Wrijf of veeg niet te hard op de leren schoenen omdat deze kunnen beschadigd worden.

De schoenen drogen

Gebruik een zachte schone doek of een oude theedoek om de schoenen te drogen. Droog de binnenkant van de schoenen tegen een stootkussen of schoenenleest. Druk lichtjes op de doek om elke restanten van het schoonmaakmiddel uit de schoenen te halen.

Als het leer vochtig blijft, laat de schoenen dan drogen in een ruimte op kamertemperatuur. Vermijd direct zonlicht of hete oppervlaktes. Er mag geen was of chemische schoonmaakmiddelen gebruikt worden om het droogproces te versnellen.

De schoenen behandelen

Behandel het leer na het schoonmaken met een speciaal schoonmaakmiddel voor leren schoenen. Deze producten bevatten ingrediënten die de levensduur van je schoenen verlengen en sommige varianten kunnen uw schoenen ook tegen vuil en water beschermen.

Deze producten kunnen aangebracht worden met een doek of een soft borstel. Gebruik alleen spotverzorgingsproducten en vermijd contact met de stiksels, de naden en de buitenzijde om beschadigingen van het leer en schilferen te voorkomen.

Conclusie

Het schoonmaken van leren schoenen is eenvoudig, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen. Wees voorzichtig met krassen, optrekkende kleuren en chemicaliën die kunnen worden toegepast op het leren oppervlak. Het is ook belangrijk om de schoenen regelmatig schoon te maken, luchtige omgevingen aan te houden en een stabiele temperatuur te bewaren. Deze eenvoudige maar zorgzame stappen zullen ervoor zorgen dat leren schoenen er vele jaren jong en mooi uitzien.

Plaats een reactie