Leren bekleding auto schoonmaken

Leren auto bekleding komt er mooi uit wanneer een auto recent is gekocht. De bekleding is luxe en voelt aangenaam en stijlvol aan. Helaas kan deze luxe look snel verloren gaan als deze niet goed worden onderhouden. Leren bekleding vereist regelmatig schoonmaken en daarom is het belangrijk dat je weet hoe dit het beste kan worden gedaan. Succesvolle leren bekleding schoonmaak is nodig om een goede levensduur van je leren auto bekleding te behouden of te verlengen.

Stappen om succesvol de Leren bekleding auto schoonmaken

Het eerste wat je moet doen, is je auto leren bekleding afstoffen met een zachte doek. Gebruik hierbij geen agressieve reinigingsmiddelen. Dit zal op de lange termijn namelijk leiden tot permanente beschadigingen op de bekleding. Zorg er ook voor dat je een zachte borstel gebruikt, omdat het gebruik van stugge borstels alleen de kans op schade verhoogt. Als je klaar bent met stofzuigen, is het volgende dat je moet doen is het leven van de leren bekleding.

Het leven van de leren bekleding is cruciaal voor het behouden van de luxueuze look, waarom je moet ervoor zorgen dat het regelmatig wordt gedaan. Er zijn speciale leer conditioner kits verkrijgbaar om het leven te verlengen, maar als je geen toegang hebt tot deze kits, kun je altijd een kleine hoeveelheid white spirit toevoegen aan een klontje zacht vloeibaar badschuim. Masseer deze explosie zachtjes over het leer en was het daarna af met een schone doek. Doe dit eenmaal in de twee maanden en je auto bekleding zal er veel beter uitzien.

Het volgende dat u moet doen, is je auto bekleding reinigen. Je kunt hiervoor een speciale leer reinigingsmiddel kopen of een combinatie van water en vloeibaar stijltang gebruiken. Vergeet niet dat deze middelen niet te agressief moeten zijn; dus je moet er zeker van zijn dat de combinatie die je gebruikt niet te sterk is. Wrijf de reinigingsoplossing met een zachte doek in, niet met een borstel, en veeg het daarna af met een schone doek.

Daarna is het belangrijk om je auto bekleding te behandelen met een waterafstootende coating. Dit is belangrijk omdat het de stof en vuil dat op de bekleding kan terecht komen, helpt verminderen. Er bestaan speciale leer waterproofing middelen die hiervoor kunnen worden gebruikt. Breng ook hier weer het middel aan met een zachte doek of borstel, laat het daarna 5 minuten intrekken en veeg het daarna weg. De behandelingsoplossing zou je ongeveer 1 keer per jaar moeten herhalen.

Het eindresultaat

Door bovenstaande schoonmaakstappen elke maand te volgen, verlaag je de kans op schade en verleng je de levensduur van je auto leren bekleding. Het resultaat zou er uit moeten zien als nieuw en je zou moeten zorgen dat je het zo houdt, zodat je nog langer kunt genieten van je mooie, schone leren auto bekleding.

Plaats een reactie