Leistenen Vloer Schoonmaken

Leisteen is een sterk en duurzaam materiaal dat gebruikt wordt om vloeren en andere oppervlakken mee te bedekken. Het is ruw, maar heeft een zachte, aangename aanraking. Het is gemaakt van sedimentatie- of magmatische gesteenten die door erosie zijn afgebroken en in delen vermengd met zand. Als je een leistenen vloer in je huis hebt, is het belangrijk om hem goed en regelmatig te reinigen. Als je dat niet doet, kunnen er stof en vuil op de vloer blijven liggen, wat leidt tot vlekken en krassen en daardoor tot ontsierende schade. Hier is wat je moet weten over leistenen vloeren schoonmaken.

De basisregels voor het reinigen van leisteen

In principe kun je een leisteenen vloer reinigen met een allesreiniger. Maar als je wilt voorkomen dat je het oppervlak beschadigt en de kleur bleekt, moet je enkele basisregels in gedachten houden:

 • Gebruik geen schuurmiddelen, zoals schrobpads, schuursponzen, etc. ze kunnen onherstelbare schade aanrichten.
 • Gebruik lauwwarm, nooit heet of koud, water.
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die ammoniak of andere chemische stoffen bevatten. Deze kunnen leiden tot gele vlekken in de leisteen.
 • Gebruik specifieke schoonmaakmiddelen voor leisteen en lees de gebruiksaanwijzing, zodat je weet hoe het middel gebruikt moet worden.
 • Veeg het oppervlak droog na het schoonmaken, zodat er geen vlekken of strepen achterblijven.

Hoe een leistenen vloer schoon te maken?

Om je leistenen vloer op een degelijke en snelle manier schoon te maken, kun je het volgende doen.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
 1. Verwijder eerst het stof en het vuil met een kunstvezelborstel of stofzuiger. Dit helpt je ook om eventuele scherpe voorwerpen, zoals glas, te verwijderen. Als je wilt, kun je ook speciale schoonmaakmiddelen gebruiken om het stof te verwijderen. Maar als je dat doet, ga dan niet te enthousiast te werk en gebruik niet teveel schoonmaakmiddel en maak het grondig na met schoon water.
 2. Was vervolgens het oppervlak met een zachte, niet-bijtende reinigingsoplossing. Gebruik hierbij een spons of een ander vochtabsorberend materiaal, zoals keukenpapier, een microvezeldoek of een zachte borstel. Maak het grondig na met schoon water.
 3. Gebruik ten slotte een specifieke schoonmaakmiddel voor leisteen. Laat dit een korte tijd intrekken en maak daarna grondig na met schoon water.

Overige schoonmaaktips voor leisteen

Het volgende zijn enkele tips voor het schoonmaken van je leistenen vloer:

 • Gebruik geen allesreiniger voor het schoonmaken van je leisteen. Allesreinigers zijn vaak te agressief en kunnen de kleur, textuur én glans van leisteen beschadigen.
 • Verwijder direct alle resten van water, want als ze op het leisteen blijven liggen, kan dat leiden tot vlekken en krassen.
 • Verwijder regelmatig vuil en stof met een stofzuiger. Dit vermindert de kans op krassen en vlekken.
 • Gebruik eventueel speciale schoonmaakmiddelen voor leisteen om de glans te herstellen. Om “sliptechniek” toe te passen, gebruikt u een speciale schoonmaakmiddelen voor het herstellen van het oppervlak.

Hoe kun je de levensduur van je leistenen vloer verlengen?

Om ervoor te zorgen dat je leisteenen vloer er zo lang mogelijk mooi uitziet, kun je het volgende doen:

 • Gebruik altijd zachte matten bij de deur om stof en vuil buiten te houden.
 • Gebruik luchtverfrisser om de lucht in je huis te verfrissen zonder dat het vuil en stof op de vloer achterlaat.
 • Gebruik schoenen met een antislip zool voor extra bescherming.
 • Gebruik gewichtsverplaatsing door meubelen en andere zware voorwerpen te verplaatsen om sporen en krassen te voorkomen.
 • Gebruik een vochtige doek (en geen schrobblokje) om tafelpoten schoon te maken, wat bovendien helpt om permanente krassen te voorkomen.
 • Verwijder direct eventuele kleine drinkvlekken, zoals koffie, sap of rode wijn, met behulp van een katoenen doek.
 • Leg eenwpads onder stoelpoten om te voorkomen dat er permanente schade door dragen wordt veroorzaakt.

Conclusie

Met behulp van bovenstaande tips kun je je leistenen vloer makkelijk en veilig schoonmaken en de levensduur ervan verlengen. Let er wel op dat je altijd de gebruiksaanwijzing van het schoonmaakmiddel leest, voordat je het gaat gebruiken! Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je leistenen vloer er zo lang mogelijk mooi uitziet en in goede staat blijft.

Plaats een reactie