Leisteen schoonmaken

Leisteen is een kostbaar materiaal dat veel voorkomt in keukens en badkamers. Het heeft een mooie look en het is goed vuil- en schimmelbestendig. Maar als je het leisteen schoonmaakt, moet je voorzichtig zijn om het materiaal en de glans ervan te beschermen. Hier zijn een aantal tips voor het schoonmaken van leisteen en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: Stofzuigen of borstelen

Eerst moet je het leisteen stofzuigen of borstelen om het vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een stofzuiger of een borstel met zachte veren. Borstel de vloer of wanden van leisteen zachtjes en ga steeds in dezelfde richting borstelen. Zorg ervoor dat je geen schuurmiddel of schurende borstel gebruikt, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

Stap 2: Afnemen met warm water en reinigingsmiddel

Gebruik een katoenen doek en warm water met een reinigingsmiddel om het vuil op het leisteen te verwijderen. Gebruik daarvoor een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel of allesreiniger, dat niet schurend of corrosief is. Sommige chemische stoffen kunnen schade aanrichten op het leisteen, dus check altijd eerst of het product geschikt is voor het schoonmaken van leisteen. Spoel het reinigingsmiddel vervolgens af met schoon water.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Stap 3: Oppervlaktebescherming

Na het schoonmaken van het leisteen kun je een oppervlaktebescherming toepassen om krassen en stof te voorkomen. Hiervoor kun je een wax of een reinigings- en zegelmiddel gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor leisteen. Volg de instructies van de fabrikant en breng het product aan met een katoenen doek. Laat het product goed intrekken, zodat het leisteen goed beschermd is.

Stap 4: Regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om leisteen regelmatig te schoon te maken en de glans te behouden. Gebruik een vochtige doek en water met een mild reinigingsmiddel om het oppervlak schoon te maken. Gebruik geen schurende of chemische producten, want dit kan het leisteen beschadigen. Bij hevige vervuiling kun je een sopje maken van warm water en een reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van stoom, omdat dit ook schade kan veroorzaken.

Stap 5: Droogmaken

Na het schoonmaken van het leisteen moet je het goed droogmaken. Gebruik hiervoor een absorberende doek of een droge doek om alle resterende vocht te verwijderen. Dit maakt het oppervlak glanzend en laat geen waterplekken achter. Hierna kun je het leisteen met een zachte doek of een dweil opnieuw waxen of sluiten met een zegelmiddel.

Conclusie

Het is belangrijk om leisteen schoon te houden om de levensduur ervan te verlengen. Gebruik voor het schoonmaken alleen milde reinigingsmiddelen en vermijd schurende producten. Volg hiervoor deze stappen en het leisteen in jouw keuken of badkamer blijft jarenlang mooi en netjes.

Plaats een reactie