Leer schoonmaken met azijn

Leer heeft vele voordelen, waaronder de luxueuze look en het prachtige gevoel. Helaas is Leer moeilijk schoon te maken en regelmatig onderhouden is nodig om ervoor te zorgen dat het zijn luxe uitstraling behoudt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om Leer schoon te maken: azijn!

Azijn is een veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken product. Het heeft vele gebruiksmogelijkheden en is ook een effectief middel om Leer mee schoon te maken. In deze gids bespreken we hoe je Leer het beste kunt schoonmaken met azijn en de levensduur ervan kunt verlengen.

Azijn: wat is het precies?-

Azijn is een waterig mengsel van ethanoic acid (of als je het chemisch eerder wil uitdrukken, ethanoic zuur) en water. Het is een natuurlijk ontstane stof die vaak gebruikt wordt als ontsmettingsmiddel. Het heeft vele toepassingen, waaronder het schoonmaken van Leer. De zure zuurverbinding maakt azijn zeer geschikt voor het schoonmaken van Leer, aangezien alle vetten, vuil en bacteriën worden aangepakt, wat helpt bij het verwijderen van kleine vlekken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stappen om Leer schoon te maken met azijn

Het schoonmaken van Leer met azijn is eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Als je op de juiste manier schoonmaakt met azijn, zal je Leer er schoon en zacht uitzien. Hiervoor zijn de volgende stappen nodig:

 1. Verzamel de benodigde materialen. Dit betekent een stoffen doek, non-waterige azijn, een soft borstel en lauw water.
 2. Goed mengen. Meng 3 delen non-waterige azijn met één deel lauw water.
 3. Verzadig de stoffen doek met de azijn. Zorg ervoor dat de doek dan niet te vochtig is.
 4. Gebruik rustige, korte, cirkelvormige bewegingen met de stoffen doek om het leer schoon te maken.
 5. Reinig de randen en plooien extra goed.
 6. Gebruik de borstel. Om de poriën schoon te maken van eventueel vuil, gebruik dan de zachte borstel.
 7. Nadat je klaar bent met schoonmaken, verwijder dan eventueel overschot azijn door een droge doek.

Het verdient aanbeveling om na het schoonmaken van Leer met azijn, deze aan te brengen met een natuurlijke leer crème. Dit voorkomt dat Leer kan verharden en/of kraken. Je kunt de natuurlijke leer crème aanbrengen met een schone stoffen doek.

Belangrijke tips

Als je Leer schoonmaakt met azijn, zijn er enkele belangrijke tips die je moet volgen:

 • Gebruik alleen non-waterige azijn. Vermijd de gewone azijn die je doorgaans in de supermarkt koopt.
 • Gebruik lauw water wanneer je de azijn mengt.
 • Gebruik een droge stoffen doek om het overschot azijn te verwijderen. Vermijd het gebruik van een vochtige doek, omdat deze de Leer vlekken en strepen kan achterlaten.
 • Gebruik een lage concentratie azijn. Dit voorkomt dat het Leer wordt beschadigd.
 • Maak de borstel of de stoffen doek goed schoon na gebruik.
 • Test altijd een stukje onopvallende stof. Soms reageert Leer anders op azijn, dus je wilt zeker zijn dat het geen schade gaat toebrengen.

Slotwoord

Azijn is een uitstekend middel om Leer schoon te maken. Het is goedkoop, veelzijdig en eenvoudig te gebruiken. Zorg er echter voor dat je stap voor stap te werk gaat en alle tips volgt om te voorkomen dat het Leer wordt beschadigd. Als je op de juiste manier Leer schoonmaakt met azijn, zal je zeker zien dat je leer er schoon en zacht uitziet en de levensduur ervan verlengt.

Plaats een reactie