Leer bank schoonmaken

Het schoonmaken van je leren bank is belangrijk om de levensduur te verlengen en de algehele uitstraling van je interieur te behouden. Of je nu wekelijks, maandelijks of één keer per jaar je leren bank schoonmaakt, je moet stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat het leer er zo lang mogelijk mooi blijft. Hieronder leggen we uit hoe u uw leren bank het beste schoon kunt maken.

Waarom leer schoonmaken?

Leren meubels hebben een klassieke charme die er niet zou zijn zonder regulier onderhoud. Door regelmatig te poetsen voorkom je vlekken en de ontwikkeling van meeldauw en corrosie. Het is het beste om de stof elke paar weken af te nemen met een licht vochtige doek of een droge stofzuiger. Dit helpt stof en andere losse particules te verwijderen, voordat ze in het leer voordringen.

Wat heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken van je leren bank is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Je hebt grondig schoonmaakmiddel voor leer, een fijne doek, een zachte borstel en een vochtige doek. Als je schoonmaakmiddel voor leer niet schoon is, is het raadzaam om een product te gebruiken dat is samengesteld door een professionele leer fabrikant.

Stappen om de leren bank schoon te maken

Stap 1: Verwijder al het vuil en stof

Verwijder stof en vuil met een stofzuiger. Gebruik een fijne borstel om ofwel rond de stiksels of sters een zuigmond te gebruiken. Hoe dieper je de stofzuiger zet, hoe meer je de stof uit de stiksels kan verwijderen.

Stap 2: Schoonmaken van leer

Gebruik voor het schoonmaken van je leren bank een licht vochtige doek. Vermijd directe waterstraalsproeiers en sproei zo min mogelijk water op het leer; controleer eerst of het materiaal waterdicht is. Bevochtig de doek met schoonmaakmiddel voor leer en vet het oppervlak van de bank in cirkelvormige richting in. Wrijf het leer na het schoonmaken met de doek af met een droge doek om te drogen.

Stap 3: Conditioneren van het leer

Om je leren bank mooi te houden, is het belangrijk om ze af en toe te conditioneren. Dit bevordert het veerkrachtig reageren van het leer en behoudt de veerkrachtigheid van het leer. Gebruik hiervoor speciaal conditioneringsmiddel ontworpen voor leer.

Conclusie

Je leren banken moeten regelmatig worden onderhouden om vuil en stof te verwijderen. Af en toe behandelen met conditioneerproducten is ook een goed idee om het leer mooi te houden. Als je nog niet bekend bent met het schoonmaken van leer, is het raadzaam om een professionele schoonmaker in de arm te nemen.

Plaats een reactie