Laminaat vloer schoonmaken

Laminaatvloeren zijn een veelgebruikte keuze voor vloerbekleding in veel huizen. Ze zijn relatief goedkoop, duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Hoewel laminaatvloeren goed bestand zijn tegen schokken en vuil, is het belangrijk om een regelmatige schoonmaakroutine te volgen om de levensduur van de vloer te verlengen. Lees hieronder hoe je je laminaatvloer op de juiste manier schoonmaakt.

Dagelijkse reiniging

Uw laminaatvloer heeft een dagelijkse schoonmaakbeurt nodig om te voorkomen dat vuil en andere troep zich ophopen. Schud regelmatig de dekens of derekussens uit en, als het nodig is, verluchting, of gebruik een stofzuiger met een zachte borstel. Om het stof en losse post duizenden te verwijderen, gebruikte een bezem. U kunt ook een stofmop gebruiken, maar houd deze zo droog mogelijk om krassen te voorkomen.

Schoonmaken met een dampdoek

Bij hevige verontreinigingen of bij het verwijderen van vlekken, kun je je laminaatvloer het beste schoonmaken met een dampdoek. Maak eerst je vloer schoon met een stofzuiger of stofzuiger met zachte borstel. Gebruik vervolgens een schoon, vochtig theedoek of schuursponsje. U kunt een klein beetje neutrale vloerzeep toevoegen aan het schoonmaakwater. Het is belangrijk om overtollig vocht te vermijden dat door de laminaatplanken kan lekken, dus verminder de hoeveelheid water en zeep. Spoel het gebied grondig na met een schone, schone doek of een doek die enkel helemaal nat is. Droog de vloer daarna goed af met een droge, schone microvezeldoek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Verwijderen van vlekken

Als je laminaatvloer kleine vlekken of tekenen van veroudering vertoont, kun je deze verwijderen met een cleaner. Kies een cleaner die specifiek voor laminaatvloeren is gemaakt en gebruik deze volgens de aanwijzingen op het etiket. Als je laminaatvloer grote vlekken of vlekken op de kleur vertoont, kun je een meer krachtige cleaner gebruiken, maar dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Neem de richtlijnen op de verpakking aandachtig door en gebruik een latex handschoenen om te voorkomen dat je vingers en nagels vuil worden. Als je een krachtigere cleaner gebruikt, zorgdat je de vloer goed afspoelt met koud water zodat de zeepresten geen schade aan de vloer kunnen toebrengen.

Tips om laminaatvloer schoon te houden

Om je laminaatvloer zo goed mogelijk schoon te houden, is het belangrijk om enkele basisregels te volgen. Als eerste is het belangrijk om maten en vloerkleden op je vloer te plaatsen om vuil en schade te voorkomen. Zeep en chemicaliën moeten uit de buurt van de vloer gehouden worden, omdat deze schade kunnen aanrichten. Neem contact op met een gekwalificeerde laminaatvloerreiniger als je vragen hebt over het schoonmaken van je laminaatvloer. Vergeet ook niet om regelmatig te controleren op schade, hobbels en kieren om schade door vallende voorwerpen of stoten te voorkomen.

Eindconclusie

Laminaatvloeren vergen om het optimale resultaat te behalen, een gedegen schoonmaakroutine. Dagelijks stofzuigen en vuil verwijderen met een bezem of een stofzuiger met een zachte borstel volstaat meestal. Als er een hevigere reiniging nodig is, gebruik dan een vochtige doek en wat neutrale vloerzeep. En, als je laminaatvloer vlekken en tekenen van veroudering vertoont, is het belangrijk om een specifiek schoonmaakmiddel voor laminaatvloer te gebruiken. Als je deze tips opvolgt, kun je ervoor zorgen dat je laminaatvloer er voor een lange tijd mooi uitziet.

Plaats een reactie