Kunststof schoonmaken

Kunststof is een hard, waterbestendig materiaal dat veel wordt gebruikt voor meubels en accessoires. Het is sterk, duurzaam en makkelijk te onderhouden. Om Kunststof goed te houden, is het belangrijk om het goed te schoonmaken. Hieronder lees je hoe je het beste kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: dagelijks stofzuigen

Het eerste wat je moet doen is je kunststof objecten regelmatig stofzuigen. Dit houdt je meubels en accessoires schoon van stof en vuil. Gebruik hiervoor een zachte borstel en stel de stofzuiger niet te hoog in, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

Stap 2: afstoffen met een licht vochtige doek

Eenmaal per week kun je je objecten afstoffen met een licht vochtige doek. Gebruik hiervoor lauwwarm water dat je op een doek druppelt. Beweeg de doek dan zachtjes over het oppervlak. Met deze methode voorkom je dat er krassen op het kunststofoppervlak komen. Je kunt ook wat mild afwasmiddel in het water gebruiken om het oppervlak extra schoon te maken.

Stap 3: oppervlakte reinigingsmiddelen gebruiken

In sommige gevallen kan het handig zijn om een speciale reinigingsmiddel te gebruiken die speciaal is gemaakt voor kunststof. Kies voor een mild reinigingsmiddel dat is gemaakt op basis van water. Gebruik het reinigingsmiddel volgens de instructies op de verpakking. Voor het beste resultaat, gebruik dezelfde doek als bij stap 2.

Stap 4: vlekken verwijderen met een stift

Mocht je hardnekkige vlekken op je kunststof objecten tegenkomen, dan is het aan te raden om hiervoor een stift te gebruiken. Er zijn veel verschillende stiften verkrijgbaar voor kunststof, dus kies er eentje die bij je object past. Volg de instructies op de verpakking van de stift en test het eerst op een kleine, niet zichtbare plek. Veeg daarna de stift weg met een vochtige doek.

Stap 5: krassen en scheurtjes herstellen

Kleine krasjes en scheurtjes kunnen worden hersteld met een speciale kit. Er zijn verschillende kits verkrijgbaar voor het herstellen van kunststof oppervlakken. Volg de instructies op de verpakking van de kit voor het beste resultaat. Pas op met het toepassen van de kit om te voorkomen dat er krassen of scheurtjes op het oppervlak komen.

Stap 6: geur verwijderen

In sommige gevallen kan kunststof een sterke geur afgeven. Hierdoor kan je kamer onaangenaam ruiken. Om deze geur te verwijderen, kun je een citroenschijf of een lepel baking soda op het kunststofoppervlak leggen. Laat dit minstens een uur liggen en veeg het daarna met een vochtige doek schoon.

Samenvatting

Kunststof is een hard, waterbestendig materiaal en makkelijk te onderhouden. Om het optimaal te onderhouden, is het belangrijk om het regelmatig te stofzuigen, af te stoffen met een licht vochtige doek en een speciale reiniger te gebruiken. Hardnekkige vlekken kunnen het beste verwijderd worden met een kunststoffen stift en krassen en scheurtjes kunnen hersteld worden met een speciale kit. Als je kunststof een sterke geur afgeeft, kun je dit het beste verwijderen met een citroenschijf of baking soda.

Plaats een reactie