Kunststof Kozijnen Schoonmaken

Kunststof kozijnen zijn een uitstekende optie voor het vervangen van houten kozijnen, omdat ze licht van gewicht, duurzaam en dus betaalbaar zijn. Maar zoals bij elk soort materiaal, kunnen kunststof kozijnen op den duur vuil worden. Daarom is het belangrijk dat u uw kozijnen goed onderhoudt en regelmatig schoonmaakt. Hier staan enkele tips om ervoor te zorgen dat uw kunststof kozijnen zo goed en lang mogelijk eruit blijven zien.

Stap 1: Verwijder het vuil en het stof

De eerste stap om uw kunststof kozijnen te verzorgen, is het verwijderen van al het vuil en stof. Breng hiervoor eerst wat stofzuiger met een zachte borstel naar alle planken, hoeken en kieren van uw kozijnen. Als het vuil vastzit, gebruik dan een vochtige doek. Gebruik nooit chemicaliën of reinigingsoplossingen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de kunststof.

Stap 2: Reinig de kozijnen

Om uw kozijnen schoon te maken, heeft u een aantal huishoudelijke middelen nodig. Neem een emmer met lauwwarm water en een lepel zout. Breng het mengsel aan met behulp van een spons op het oppervlak van de kozijnen. Nadat u de hele oppervlakte heeft behandeld, neem dan een doek en veeg alle losse vuildeeltjes en resten van het oppervlak. herhaal deze stap zolang totdat de kozijnen schoon zijn.

Stap 3: Droog de kozijnen

Nadat u de kozijnen hebt gereinigd, wilt u ze goed drogen om vlekken te vermijden en om te voorkomen dat er harde kalkaanslag ontstaat. Gebruik hiervoor een droge microvezeldoek. U kunt ook een luchtige doek gebruiken, maar wees voorzichtig. Veeg de kozijnen af met de doek zodat alle vocht wat erop zit, kan verdampen. Als u hier uw best voor doet, zullen er geen vlekken of slechte geuren achterblijven.

Stap 4: Verleng de levensduur van uw kozijnen

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw kunststof kozijnen kunt genieten, moet u een goede onderhoudsroutine hebben. Reinig de kozijnen regelmatig en controleer ook de staat van het kozijn. Controleer of er geen breuken of losse schroeven en moeren zijn en repareer deze onmiddellijk. Elke paar maanden de kozijnen ook oliën om de slijtage tegen te gaan. Het oliën houdt de kozijnen soepel en het voorkomt dat al te veel vuil kan hechten.

Met de bovenstaande tips kunt u uw kunststof kozijnen schoonmaken en de levensduur ervan verlengen. Vergeet niet dat het belangrijk is om periodiek onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw kozijnen er zo goed mogelijk uit blijven zien. Uw kunststof kozijnen zullen dankbaar zijn voor de liefdevolle verzorging!

Plaats een reactie