Kunststof kozijnen reinigen

Als je kunststof kozijnen hebt, is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen om ze in goede staat te houden. Vuil, stof en andere verontreinigingen kunnen zich ophopen op de kozijnen en ervoor zorgen dat ze er vies en verwaarloosd uitzien. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je op een effectieve manier kunststof kozijnen kunt reinigen, zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Benodigdheden

Voordat je begint met het reinigen van je kunststof kozijnen, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van de dingen die je nodig hebt:

 • Emmer met warm water
 • Milde zeep of afwasmiddel
 • Zachte spons of doek
 • Tandenborstel (voor moeilijk bereikbare plekken)
 • Glasreiniger
 • Microvezeldoek

Stappenplan

Volg deze stappen om je kunststof kozijnen grondig te reinigen:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
 1. Vul een emmer met warm water en voeg een beetje milde zeep of afwasmiddel toe.
 2. Doop de zachte spons of doek in het zeepwater en begin met het schoonmaken van de kozijnen. Werk van boven naar beneden en vergeet niet om ook de hoeken en randen mee te nemen.
 3. Voor hardnekkig vuil kun je een tandenborstel gebruiken om de plekken grondig te reinigen.
 4. Spoel de kozijnen af met schoon water en droog ze af met een microvezeldoek.
 5. Gebruik glasreiniger om de ramen schoon te maken en zorg ervoor dat er geen strepen achterblijven.

Tips

Om je kunststof kozijnen in optimale conditie te houden, zijn hier nog een paar handige tips:

 • Reinig je kozijnen minstens twee keer per jaar om vuilophoping te voorkomen.
 • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de kunststof beschadigen.
 • Gebruik geen schuursponsjes of schurende materialen, deze kunnen krassen veroorzaken.
 • Controleer regelmatig op beschadigingen en repareer deze indien nodig om verdere schade te voorkomen.

Door regelmatig je kunststof kozijnen te reinigen en te onderhouden, zorg je ervoor dat ze er jarenlang mooi en verzorgd uitzien. Volg de bovenstaande stappen en tips en geniet van schone en stralende kozijnen!

Plaats een reactie