Kunstof tuinmeubelen schoonmaken

Kunstof tuinmeubelen kunnen een geweldige manier zijn om uw buitenzitplek netjes en stijlvol te maken. Maar om ervoor te zorgen dat uw kunststof tuinmeubelen er voor lange tijd ook zo mooi blijven, moeten deze regelmatig worden schoongemaakt. In deze gids laten we zien hoe je kunststof tuinmeubelen op de juiste manier schoon kunt maken om de levensduur te verlengen.

Voorbereiding op het schoonmaken van kunststof tuinmeubelen

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk dat je de juiste voorbereiding treft. Controleer eerst of het oppervlak van de kunststof meubels schoon is en dat er geen vuil, mos of andere vuiligheid aanwezig is. Als dit het geval is, kun je dit het beste eerst verwijderen met een harde borstel en zo nodig een mild schoonmaakmiddel. Daarna kun je een stofzuiger gebruiken voor het verwijderen van kleinere stukjes vuil. Als je de tuinmeubelen opbergt als het weer kouder wordt, zul je nog een stap verder moeten gaan. Leg in dit geval eerst een plastic folie neer op de plek die je voor de meubels hebt klaargemaakt en plaats hierop de tuinmeubelen. Zorg ervoor dat er geen water op blijft staan, zodat de kunststof niet kan blijven kleven.

Schoonmaken van kunststof tuinmeubelen

Als je de tuinmeubelen klaar hebt voor het schoonmaken, kun je aan de slag gaan. Gebruik hiervoor een katoenen doek of een zachte borstel om het oppervlak van de kunststof tuinmeubelen te reinigen. Vermijd harde borstels of vijlen; Deze kunnen krassen veroorzaken en het kunststof schaden. Ook kun je ervoor kiezen om een sopje te gebruiken en de meubels schoon te boenen; gebruik hiervoor een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Pas wel de aanwijzingen op het etiket op het schoonmaakmiddel toe, om te voorkomen dat het kunststof wordt beschadigd.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Voor het schoonmaken van kunststof tuinmeubelen is het ook belangrijk om het oppervlak goed te ontvetten. Dit kun je doen met een goede all-purpose reiniger en een zachte doek. Gebruik de reiniger niet rechtstreeks op het oppervlak, maar spray het eerst op de doek en wrijf hiermee het oppervlak schoon. Spoel tenslotte het oppervlak af met schoon water en een zachte doek.

Schoonmaken van kunststof tuinmeubelen met blokken

Kunststof tuinmeubelen met blokken kunnen extra gevoelig zijn voor vuil en vlekken. Het is daarom belangrijk dat de blokken worden gereinigd met een specifieke methode. Begin met het verwijderen van het overtollige vuil met een harde borstel. Veeg daarna het oppervlak af met een vochtige, licht schurende doek. U kunt ervoor kiezen om hierbij een mild schoonmaakmiddel te gebruiken, maar bedenk wel dat de blokken kwetsbaar zijn en je dit schoonmaakmiddel dus niet te veel moet gebruiken.

Gebruik als laatste stap heet water en een droge doek om het oppervlak af te nemen en het schoon te maken. Laat de blokken daarna goed drogen voordat je ze terugplaatst op de kunststof tuinmeubelen.

Eindresultaat verzorgen van kunststof tuinmeubelen

Nadat u uw kunststof tuinmeubelen heeft gereinigd, is het belangrijk dat u deze verzorgt. Zo geef je de meubels extra glans en kun je kleine krasjes terugdringen. Hiervoor kun je een speciale kunststofreiniger of -wax gebruiken. Breng de reiniger of wax aan op een luchtige, zachte doek en wrijf daarmee voorzichtig over het oppervlak van de meubels. Vergeet de blokken niet! Laat de tuinmeubelen daarna aan de lucht drogen en veeg eventuele overtollige wax of reiniger weg.

Conclusie

Kunststof tuinmeubelen kunnen een geweldige manier zijn om uw buitenruimte vorm en stijl te geven. Om te zorgen dat deze er voor lange tijd zo mooi blijven, moet je de kunststof tuinmeubels schoonmaken. Gebruik voor het schoonmaken en verzorgen van kunststof tuinmeubelen liefst geen schurende middelen of chemicals en zorg er, eventueel met plastic folie, voor dat de meubelen niet in aanraking komen met overtollig water of vocht. Net als bij elk ander meubel, moet je ook bij kunststof tuinmeubelen voorzichtig te werk gaan, om zo hun levensduur te verlengen.

Plaats een reactie