Kunstgras schoonmaken met hogedrukreiniger: het beste schoonmaakmiddel

Kunstgras is een veel gebruikte vorm van grasdekking voor gazons en tuinen, waarbij kunstmatige grassappen worden gebruikt in plaats van echte. Kunstgras laat het er altijd fris uitzien en het komt zelden voor dat het vuil wordt. Maar als het moment toch komt waarop je je kunstgras een goede schoonmaakbeurt moet geven, is de hogedrukreiniger de beste manier om er een stralend resultaat mee te behalen.

Waarom schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger draagt verschillende potentiële voordelen bij aan het schoonmaken van je kunstgras. Het is een eenvoudige manier om alle vuil en modder van het gras te verwijderen, en het krachtige waterdruk maakt het bovendien extreem efficiënt. Bij het schoonmaken met een hogedrukreiniger heb je geen speciale schoonmaakmiddelen of agressieve chemische stoffen nodig, het is voldoende om het gras alleen met water te reinigen. Daarnaast is de hogedrukreiniger ideaal om vlekkender stukken kunstgras te verwijderen en het oppervlak te reinigen.

Stappenplan voor het schoonmaken van kunstgras met een hogedrukreiniger

Het schoonmaken van kunstgras met een hogedrukreiniger is in principe eenvoudig. Volg de onderstaande stappen voor het beste resultaat:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 1. Maak de grasmat van al het oppervlakkig vuil, zoals stof en bladeren. Hiervoor kun je een bladblazer of stofzuiger gebruiken.
 2. Verwijder indien mogelijk specifieke vuil- of modderplekken van het gras. Hiervoor kun je een oude tandenborstel en warm water gebruiken.
 3. Verplaats alle meubilair, tuingereedschap en andere voorwerpen die in de weg staan bij het schoonmaken van het gras.
 4. Voeg vervolgens water aan de hogedrukreiniger toe en zorg ervoor dat de druk niet te hoog is. Als je een te hoge stroomsnelheid instelt, loop je het risico het kunstgras te beschadigen.
 5. Spuit met de hogedrukreiniger tegen het gras en zorg ervoor dat je een bepaalde hoek aanhoudt om de druk verdelen.
 6. Ga vervolgens stukje voor stukje het kunstgras af, zoals je ook bij het schoonmaken van een autowas doet.
 7. Breng als laatste stap opnieuw water aan op het gebied dat je net hebt schoongemaakt, om eventuele chemicaliën of agressieve bestanddelen op te lossen.

Tips en adviezen voor het schoonmaken van je kunstgras

Naast het hierboven beschreven stappenplan voor het schoonmaken van je kunstgras met een hogedrukreiniger zijn er nog enkele tips die je in gedachten kunt houden om te zorgen voor het beste schoonmaakresultaat:

 • Gebruik nooit te veel druk: de juiste druk staat meestal aangegeven op de reiniger, dus gebruik hierbij als richtlijn. Als je te veel druk gebruikt loop je het risico het kunstgras te beschadigen.
 • Investeer in het juiste type hogedrukreiniger voor je kunstgras: koop een hogedrukreiniger die speciaal ontworpen is voor het schoonmaken van kunstgras, met een werkdruk van ongeveer 80-150 bar.
 • Maak al je lagere drukmechanismen los voordat je begint met het schoonmaken van je kunstgras. Dit voorkomt dat de lager drukke lucht wordt omgeleid naar het nobele gebied, waardoor het kunstgras vervolgens toch schade zou kunnen oplopen.
 • Draag bij het schoonmaken van je kunstgras altijd goede werkschoenen en een veiligheidsbril.

Kunstgras schoonmaken met een hogedrukreiniger: conclusie

Hoewel het schoonmaken van je kunstgras met een hogedrukreiniger een eenvoudig en zeer effectief proces is, is het belangrijk dat je voldoende oplettende bij alle stappen en dat je gebruik maakt van het juiste materiaal. Als je de bovenstaande stappen en adviezen volgt, ben je verzekerd van een stralend schoon grasoppervlak dat de levensduur van je kunstgras ook flink kan verlengen.

Plaats een reactie