Kroonluchter schoonmaken

Een kroonluchter is een prachtig stuk decoratie voor ieder interieur. Een mooie kroonluchter kan het bekijken van een kamer een totaal andere beleving geven. Om dit speciale interieurstuk in optimale conditie te houden, is het belangrijk de kroonluchter regelmatig te reinigen. Gelukkig is het schoonmaken van een kroonluchter niet erg moeilijk.

Hoe een kroonluchter te schoonmaken

Om een kroonluchter goed schoon te maken, volg je het volgende stappenplan:

  • Als eerste zoek je wat stevige stofdoeken en een emmer water. Voeg ook een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel aan het water toe. Je kunt ook een speciale kroonluchterreiniger gebruiken, maar dit hoeft niet.
  • Verwijder het lichtarmaturen en hang veel knevels of andere korsten, indien aanwezig. Dit is het moeilijkste karwei van het schoonmaken van een kroonluchter, waarbij veel nauwkeurigheid vereist is.
  • Sluit de elektriciteit van de kroonluchter af en neem de kroonluchter los. Hang de kroonluchter aan een haak aan een plafond balk.
  • Maak het glasoppervlak van de kroonluchter schoon. Immerssel dikwijls een doek in het water met schoonmaakmiddel. Druk het overtollige water uit en schoon de kroonluchter aan de buitenzijde grondig. Veeg ook de romp en de arms van de kroonluchter grondig schoon.
  • Verwijder de stof die zich in de armaturen heeft verzameld met een stofzuiger met een lage zuigkracht. Let er wel op dat geen stof verstuift. Als alternatief kun je een stofdoek gebruiken om de stof van de armaturen af te vegen.
  • Gebruik een oude tandenborstel of een kwastje om de schoonmaakmiddel-oplossing boven de armaturen en in plooien te werken. Maak alles schoon met behulp van een droge doek.
  • Ten slotte laat je de lampen en armaturen van de kroonluchter drogen. Hang de kroonluchter vervolgens weer terug op de plaats waar hij vandaan komt.

Hier moet je op letten bij het schoonmaken van kroonluchters

Tijdens het schoonmaken van een kroonluchter moet je voorzichtig en precieze aan te pakken. Wees voorzichtig met de korsten aan de buitenkant van de kroonluchter. Als je te hard wrijft, kun je korsten losmaken. Wees ook zeer voorzichtig met het schoonmaken van metalen armaturen. Er kan eenvoudig een metalen coating worden verwijderd als je er te hard op drukt. Daarom is het beter om een stofzuiger met lage zuigkracht te gebruiken.

Het regelmatig schoonmaken van je kroonluchter

Het is belangrijk om je kroonluchter regelmatig te schoonmaken om het stof, vuil en andere verontreinigde stoffen te verwijderen. Zelfs als het er schoon uitziet, kunnen deze stoffen de kroonluchter geleidelijk vernielen. Vooral als een kroonluchter in de buurt van de ver warming is geplaatst, kunnen de lampen warm worden en stofdeeltjes ontploffen, waardoor het glas zich vulde met vuil. Een regelmatig onderhoud is daarom noodzakelijk om de kroonluchter en de verlichting die hij produceert in optimale conditie te houden.

Conclusie

Het goed schoonmaken van een kroonluchter is niet moeilijk als je de juiste stappen volgt. Als je dit goed in acht neemt, kun je je kroonluchter schoonmaken en het mooi houden voor vele jaren. Hoewel je de kroonluchter elke keer moet schoonmaken als de lampen kapot gaan, is het belangrijk om hem regelmatig schoon te maken om schade aan te voorkomen.

Plaats een reactie