Kristal schoonmaken

Kristal is een prachtige, hoogwaardige decoratie die geneigd is om als dure item te worden beschouwd. Veel mensen willen graag kristallen items opstellen in hun huis of kantoor om de kamers te versieren, maar het vergt regelmatige zorg en onderhoud om er zeker van te zijn dat het er mooi uitziet en dat het kristal schoon blijft. Goed kristal schoonmaken is een vereiste om ervoor te zorgen dat het kristal mooi blijft en de levensduur ervan wordt verlengd.

Wat u nodig hebt

Het eerste dat u nodig hebt om kristal items te reinigen, is een licht vochtig, microvezel doekje of een lap stof. Dit is het enige dat u écht nodig hebt, maar als u van plan bent om meer te verwijderen, zoals vuil of kleverige stoffen, kan het verstandig zijn om een andere organisch schoonmaakmiddel te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld zacht zeepsop en kras het kristal nooit, omdat dit kan leiden tot krassen of verlies van glans. Vervolgens is het ook belangrijk om genoeg lauw water bij de hand te hebben om het oppervlak schoon te maken en achtergebleven schoonmaakmiddel te verwijderen.

Hoe u kristal schoonmaken

Om schoonmaken van kristal te beginnen, moet u het item doornemen en al het stof dat erop ligt of is aangekoekt verwijderen voordat u begint met schoonmaken. Na het verwijderen van het stof, gebruik je het vochtig gemaakte doekje om het kristal zelf schoon te maken. Veeg daarna het al het schoonmaakmiddel ervan af met een lauw water. Als je de juiste schoonmaakmiddel gebruikt, is het niet nodig schoonmaakmiddelmiddel residu resten te verwijderen.

Als je klaar bent met schoonmaken, moet je het kristal goed laten drogen. Gebruik een schoon laken om het overtollige water op te nemen. Veeg dan met een stofdoek het oppervlak droog, zodat er geen vochtige plekken meer zichtbaar zijn. Als je klaar bent, kan je het kristal opnieuw kunt polijsten met een zacht doekje.

Hoe u kunt voorkomen dat kristal wordt beschadigd.

Om ervoor te zorgen dat er geen schade optreedt aan kristal tijdens het reinigen, moet u voorzichtig zijn. Let bijvoorbeeld goed op dat je niet te hard wrijft wanneer het schoonmaakmiddel wordt afgeveegd. Verder is het belangrijk om kristallen items altijd op de juiste manier op te slaan, in een koele, droge omgeving. Deze items moeten ook af en toe worden gepoetst. Als u deze tips gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat uw kristal items er mooi uitzien en dat de levensduur ervan wordt verlengd.

Plaats een reactie