Kraan Schoonmaken

Het schoonmaken van kranen is een belangrijk onderdeel van het regelmatig onderhoud van uw keuken of badkamer. Dit is omdat een glanzende, blinkende kraan uw hele ruimte kan opfleuren. Hoewel het schoonmaken van een kraan relatief simpel is, is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt gedaan om zijn levensduur te verlengen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kranen op de beste manier schoonmaakt.

Stap 1: Verwijder al het zichtbare vuil

De eerste stap in het schoonmaken van een kraan is het verwijderen van al het zichtbare vuil. Dit betekent het verwijderen van stof, kalkaanslag, haren en ander vuil dat op de kraan is achtergebleven. Om dit te doen kunt u een schoon microvezel doek gebruiken om het vuil van de oppervlakken te verwijderen. Voor het schoonmaken van moeilijke plaatsen, zoals in de kranen, kunt u een oude tandenborstel gebruiken om het vuil te verwijderen.

Stap 2: Maak de kraanvaten schoon

Nadat u alle vuil van de kranen heeft verwijderd, kunt u de kranen en vaten schoonmaken. Gebruik een sterk schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van alle kranen en vaten. Begin met het mengen van het schoonmaakmiddel met een kleine hoeveelheid warm water. Wrijf het schoonmaakmiddel over het oppervlak van de kranen en vaten met een doek. Voor hardnekkig vuil kunt u het schoonmaakmiddel gedurende enkele minuten laten intrekken. Wrijf het gehele oppervlak een paar keer in met een schoonmaakdoek.

Stap 3: Spoel de kranen en vaten

Nadat u alle kranen en vaten heeft schoongemaakt, kunt u ze afspoelen met schoon, warm water. Maak de kranen en vaten grondig schoon door het oppervlak meermaals te spoelen. Vergeet ook de kleine moeilijk bereikbare plaatsen van de kranen en de vaten niet. Vergeet ook niet om alle resten van het schoonmaakmiddel weg te spoelen. Zorg dat alle verdwaalde stukjes vuil worden verwijderd en heel zachtjes afdrogen met een schone, droge doek.

Stap 4: Maak de lacunes schoon

Soms kunnen er moeilijk bereikbare plaatsen in de kranen of vaten zijn die erg vuil zijn. Als dit het geval is, kunt u een Wattenschijfje of een geïmpregneerde doek gebruiken om deze plaatsen te reinigen. Het Wattenschijfje of de geïmpregneerde doek kunt u gebruiken om de kranen en vaten nauwkeurig schoon te maken. Begin met het Wattenschijfje of de doek lichtjes aan te raken en trek deze over het oppervlak van de kranen en vaten. Herhaal dit totdat alle plaatsen vrij zijn van vuil.

Stap 5: Laat alles drogen en geniet!

Nadat u de kranen en vaten heeft schoongemaakt en heeft afgespoeld, laat u de kranen en vaten goed drogen. Gebruik een schone, droge doek om het oppervlak af te drogen. Niet alleen zal uw kraan nu schoon en glanzend zijn, maar de levensduur ervan zal ook worden verlengd. U kunt nu genieten van uw schone, gezonde kranen in uw keuken of badkamer!

Plaats een reactie