Koperen munten schoonmaken

Koperen munten kunnen door de tijd heen beginnen te verkleuren en uiteindelijk verzadigd worden met viezigheid, waardoor ze van hun glans verliezen. Om Koperen munten weer glanzend te maken en om hun levensduur te verlengen, is het belangrijk dat u ze regelmatig schoonmaakt. In dit artikel laten we zien hoe je koperen munten schoonmaakt in een paar eenvoudige stappen.

Stap 1: Verzamel uw benodigdheden

Voordat u begint met schoonmaken, zijn er een paar materialen die u nodig heeft. U heeft een zacht doek nodig, een bak met koud water en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Indien beschikbaar, neem ook wat non-abrasieve schuursponsjes.

Stap 2: Maak uw Koperen munten nat

Steek uw Koperen munten voorzichtig in een bak met koud water en laat ze minimaal twee minuten weken. Door de munten voor te weken, worden de vuil en zwavelkleurstoffen voorzichtig losgemaakt van de munten. Na twee minuten uit het water te hebben gehaald, veegt u ze dan af met een zachte doek.

Stap 3: Reinig uw Koperen munten

Neem nu een kleine hoeveelheid mild reinigingsmiddel en voeg deze toe aan een bak met koud water. Roer de water zachtjes met behulp van een zachte doek totdat het schuim verschijnt. Gebruik de zachte doek om uw Koperen munten in dit schuim te dopen en laat ze een paar minuten weken. U kunt voor kleine plekken ook een non-abrasieve spons gebruiken voor een zacht scrubbende beweging. Nadat u de munten met de spons hebt gereinigd, veegt u ze dan voorzichtig weer af.

Stap 4: Spoelen en drogen

Spoel uw Koperen munten voorzichtig af met een stroom koud water om alle restanten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Veeg de munt hierna af met een zachte, schone doek en laat ze vervolgens luchtig drogen. Als de munt te hard gedroogd wordt met een doek, kan dat leiden tot strepen die op de munt verschijnen. Het is daarom het beste om de munt gewoon luchtig te laten drogen door de lucht.

Stap 5: Geslachte afwerking

Wanneer de munt is gedroogd, kunt u een geslachte afwerking geven door er een kleine hoeveelheid okselcrème op te smeren en even te wrijven. Gebruik een schone, droge doek om de okselcrème weer af te vegen. Deze stap geeft de munt extra glans en een egale finishing.

Tips om Koperen munten goed te houden

Koperen munten hoeven niet vaak gereinigd te worden, als je ze op de juiste manier opbergt. Stel de munten niet bloot aan vochtigheid of direct zonlicht. Als je ervoor zorgt dat ze droog en koel worden opgeborgen, kunnen ze een lange tijd behouden. Ook is het raadzaam om de munten niet met uw blote handen te hanteren. U kunt een paar handschoenen gebruiken om uw munten te beschermen tegen vingerafdrukken of krassen.

Hoewel koperen munten vatbaar zijn voor verkleuringen door de tijd heen, kunt u hun levensduur verlengen door ze regelmatig schoon te maken. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uw koperen munten schoonmaken en restaureren.

Plaats een reactie