Kleed schoonmaken

Kleden zijn een waardevol onderdeel van elk interieur. Ze zorgen voor stijl, comfort en sfeer in een ruimte. Daarom is het erg belangrijk dat kleden op de juiste manier onderhouden worden. Als u uw kleed regelmatig schoonmaakt, kan de levensduur ervan verlengd worden. Hieronder wordt uitgelegd hoe je een kleed het beste kunt schoonmaken.

Stofzuig het kleed

Voordat je het kleed schoonmaakt, is het belangrijk dat je het eerst stofzuigt. Gebruik de zachte borstelaccessoire van de stofzuiger om het stof en vuil van het kleed te verwijderen. Stofzuigen is ook een goed moment om losse vezels van het kleed uit te kammen. Hiermee wordt voorkomen dat stof en vuil in het kleed worden gemengd, wat het schoonmaken moeilijker maakt. Zorg ervoor dat je de stofzuiger naar beide kanten beweegt, zodat hoeken en randen goed zijn schoongemaakt.

Indien nodig, spot-clean

Als je vlekken op je kleed hebt, dan moet je die behandelen met een spot-cleaningmethode. Om vlekken te behandelen met deze methode, moet je eerst het kleed stofzuigen. Daarna, maak een mengsel van shampoo en water in een verhouding van 2 : 1. Giet een kleine hoeveelheid van deze oplossing op de vlek en masseer het voorzichtig in het kleed. Als je alle vlekken hebt behandeld, laat het kleed dan minstens een uur drogen. Als het droog is, stofzuig dan het kleed nog een keer om alle restjes op te ruimen.

Gebruik borstel en schuurmiddel

Als je vlekken hebt op de meubels, gebruik dan een zachte borstel om de vlekken te verwijderen. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen, omdat deze het kleed kunnen aantasten. Als je extreme vlekken hebt, gebruik dan een schuurmiddel. Dit is een effectieve manier om vlekken te verwijderen. Maar gebruik alleen een schuurmiddel als je geen andere optie hebt.

Water en stoom

Voor een meer grondig reinigingsproces, kun je kiezen voor een water/stoommethode. Zorg ervoor dat je alleen alleen kook kraanwater gebruikt om het kleed te wassen. Voeg water en stoom samen in een emmer en gebruik dan een schone doek om het kleed op een milde manier schoon te maken. Deze methode is ook effectief als je niet-stoffige vlekken op je kleed hebt. Als je klaar bent met schoonmaken, laat het kleed dan volledig drogen voordat je het gebruikt.

Gevolgtrekking

Kleed schoonmaken is een belangrijk proces als je je kleed kostbaar wilt houden. Door je kleed regelmatig te stofzuigen en gebruik te maken van spot-cleaning, water-/stoommethode en borstel en schuurmiddelen, kan je de levensduur van het kleed verlengen. Wees daarom niet bang om nieuwe reinigingsmethodes te proberen als je denkt dat ze effectief zijn. Er is geen enkele stijl of stof die is zonder problemen van onderhoud. Naarmate het kleed ouder wordt, zul je alleen maar meer zorgvuldigheden moeten uitvoeren om de stof en de kleur er zo goed mogelijk te houden.

Plaats een reactie